Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
Z tym chowaniem to jest tak że ZUS daje 4000 i jak na odczepnego to może coś nawet zostać, a jak już bez atrakcji i stypy ale z kremacja to 7000 plus pomnik

Za same literki/szlifowanie starych plus dodanie nowego/ po znajomości kamieniarz 500 zł wziął

I oferta za 150 kusząca, ale pewnie bez znieczulenia  Duży uśmiech
Odpowiedz
To jest biznes.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Tak, tylko firmę pogrzebową otwierać, każda się czym innym zajmie Duży uśmiech
Odpowiedz
(25-04-2023, 16:08)Akinom napisał(a): No to nieźle. Już nie wiedza ile za co brac. Szok!!! A co jakbyś nie miala takiej kasy?

Ostatnio z ojcem rozważaliśmy cene pogrzebu. Nie wiem, co nas naszlo. W każdym razie zaczęliśmy się zastanawiac, co by było, gdyby rodzina, której nie stać na pogrzeb po prostu zostawila ciało i się ulotnila. Co oni by zrobili w takiej sytuacji. No bo coś z niechcianym trupem musieliby zrobić.
Litości... Akinom - co Wy za tematy macie? Chociaż z tatusiami rożnie bywa, bo mój kiedyś do mnie zadzwonił o 7 rano w niedzielę, żebym przyjechała, bo on będzie spadek dzielił Huh
----------------------------------------------------------
Benitko - ja już kiedyś oznajmiłam moim synom, że są mi winni po pół miliona złotych, bo tyle kosztuje utrzymanie dziecka do 18 lat z wszystkimi zachciankami. Oczko Duży uśmiech

Ten nasz znajomy to nie jest ani muzyka ani gry. Bar u Musa - bardzo dobre jedzenie Uśmiech 
A jak będę w tej okolicy to dam znać i Tobie/docelowo/ i po drodze u Bubki Duży uśmiech 
Odpowiedz
Zakład pogrzebowy może otworzyć każdy kto jest osobą pełnoletnią. Dzisiaj w tv mówili przy okazji pokazali jak trumna wypadła z karawanu a oni się po 15 minutach dopiero zorientowali.

A co do zębów to też jestem teraz na czasie. Partnera złapał ostatnio ból zęba jak się okazało to 8. Pan dentysta wsadził trutkę i kazał zarejestrować się na wyrwanie. Na NFZ w tym roku u nich nie ma, ale prywatne za 2 tygodnie termin już jest. Od 800 zł plus zdjęcie panoramiczne. Paranoja. Kiedyś u nich byłam zapisana na NFZ na wyrwanie 7 to powiedzieli że muszę mieć zdj, u nich kosztuje 120 zł a dodatkowe znieczulenie 200 zł. Poszłam do innego i cała atrakcją kosztowała mnie 50 zł. Ostatnio to zęby zaczely mi się sypać na potęgę. W listopadzie wyrwałam 7 teraz jeszcze 6. Tragedia. Zaczęłam leczyć ja kanałowi, ale jak gościu powiedział że u niego 800 zł, ale on nie daje mi żadnej gwarancji bo może się tak okazać że za pół roku będę musiała ja wyrwać, a że on nie wie czy uda mu się otworzyć kolejny kanał wtedy trzeba będzie pod mikroskopem czyli kolejne pieniądze gdzieś ok 900 zł. Z tego wszystkiego to zaczęły boleć mnie wszystkie.

Wszędzie ciągną z nas kasę jak tylko się da.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Swiete słowa Bubka. Dermatolog u mojej córki stwierdziła swierzb. Wypisala 2 tubki masci, po 100 kazda. Do tego tabletki na trądzik, tez nie tanie. X tym swierzbem to mi nic nie pasowało, bo to ponoć zarazliwe, a ani ja ani maz nie mielibyśmy żadnych symptomów. Okazało się, że stary, dobry azs wrocil. Tabletek na trądzik młoda nie chciala lykac. I dobrze, bo niszcza watrobe, od ręki dostala skierowanie na proby wątrobowe i morfologie. Spotkala kolezanke, ktora tez dostała te same tabletki i teraz ma wielki problem, bo jak je przestala lykac to jest jeszcze gorzej. I tak to jest z lekarzami.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Bubka trzymam kciuki żeby wszystko już było ok  z tymi zębami zanim na bank będziesz musiała napaść  Oczko
Akinom mój syn też miał kłopoty z cerą ale już jest ok i tu lekarz powiedział że nie potrzeba tabletek bo tak jak mówisz obciążenie tylko dla wątroby, kazał mu dużo na słońce i witaminę D łykać przez zimowy okres, plus jakiś płyn dostał do przemywania no i tyle póki nie ma dramatu to trzeba ten okres niestety przeżyć.
Yasminko to dobrze że polecasz na pewno odwiedzę bo w Karpaczu słabe jedzenie....była knajpka " wiszące tarasy" i tam było dobre jedzenie, a tak Fliper z rybami po drodze i reszta słabo...ja się zawsze oscypkami zapycham ale też tylko z jednego miejsca. Od początku czerwca będę pewno aż do września a teraz  w weekend 18.05 -21.05 bo u nas odpada wolne 3.05 więc nici z majówki  Duży uśmiech
Odpowiedz
Pada pada Słońca dla Was
Odpowiedz
Ja już dawno po zastrzyku.Zaraz idę sprawy załatwiać. Buziaki dla Was.
Odpowiedz
Ja ciągle w fazie wątpliwości tym bardziej że nie znają wszystkich skutków ubocznych i każą je zgłaszać....poczekam jeszcze trochę
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości