Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
To prawda Lusia u mnie to samo. ..leniwy dzień przekłada się na kolejny kiepski dzień i złe samopoczucie....Bubka cieszę się że ci lepiej i Akinom ma rację nie dawaj za wygraną
Odpowiedz
Normalnie sukces, już przyszlo orzeczenie. Zostawili mi stopień umiarkowany i za trzy lata znowu powtorka z rozrywki. Ale się moja neurolozka z poradni SM wkurzy. Ona już byla zla, ze ilus osobom musiała to wypisywać i stwierdziła, ze te komisje sa nienormalne, bo rączej nie wyzdrowiejemy. Napisala to z resztą. Baaaardzo się przejeli.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Cieszę się że masz znowu trzy lata na ozdrowienie  Oczko
Odpowiedz
Ale jest nadzieja  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
Odpowiedz
Kochane moje - 5 dni przerwy?...tzn. że musicie mieć dobry nastrój. Duży uśmiech 
-------------------------------------------------------------------------------------------
Pisałam Wam, że od dawna kaszlę, a jeszcze doszło takie dziwne furczenie przy wdechu i wydechu zakończone kaszlem/chyba mam tam obcego Oczko Duży uśmiech  / No i zdecydowałam się na wizytę u laryngologa. Wszędzie jest czysto, bez nalotów, gardło, krtań czyste. Przepisała mi syrop z codeiną 2xdziennie 10ml. Wzięłam raz i...jakbym była naćpana. Zmniejszyłam/po konsultacji/ do 5ml/ale i tak biorę raz dziennie/ i...teraz hit - zero efektów ubocznych, ale nogi...jakbym fruwała i tyle energii. Duży uśmiech

A tydzień temu "obudził się" mój ząb mądrości. Dobre 40 lat siedział sobie spokojnie i nagle mu się znudziło... Szkoda tylko, że z bólem. Wczoraj poszłam go usunąć. Musiałam go oczywiście zobaczyć - taki bidulek sponiewierany, ale tyle lat przeżył.
Odpowiedz
Akinom dolaczam sie do 3 letniego wyzwania! Duży uśmiech

Nigdy nie przyjmowalam zadnego preparatu z kodeina, ale moja kolezanka tak i mowila dokladnie to samo - czula sie jak nacpana Uśmiech

Mi sie zeby troche krusza. Mam te szyne relaksacyjna, ale rzadko jej uzywam. Nie wiem czy jest sens w ogole te skruszone zeby 'uzupelniac' bo tego nie widac i po czasie uzupelnienie sie wykrusza, a za jednego zeba place 150-250 zl ... i tak w kolko
Odpowiedz
Tosiia, pewno będzie lepiej, jak nie całkiem dobrze :-D. Wczoraj musiałam isc osobiście do PZON, żeby przy urzedniku podpisać papier do karty parkingowej. Zaczęłam się śmiać i spytałam co w momencie, jak jestem lezaca i nie ma opcji na wyjście z domu. Ona mi na poważnie, ze ustawodawca tego nie przewiduje i wtedy karta nie będzie mi już potrzebna. Dobrze, ze tata jest na chodzie i może mi pomóc, bo inaczej to by było kiepsko. Meza urlop z gumy nie jest.
Odpowiedz
Wiecie, jakbym wiedziała, ze to tak wszystko będzie wyglądało, to po studiach mogłam isc na rentę. Wtedy zus dawal od reki i 1 grupe na stale i świadczenie. Ale nie, ja przecież ,,zdrowa bylam" i nic mi nie bylo, poza dwoma rzutami i jakimiś brakami czucia. Człowiek młody to durny, co tu dużo mowic. Chciałam żeby było normalnie. Chciałam pracować, a nikt mi nie powiedzlal, ze renta w tym nie przeszkadza. No a teraz sa czasy jakie sa i kicha :-D
Odpowiedz
Akinom będzie niestety gorzej ale nie z tobą tylko z wszystkim  Duży uśmiech no ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem  Oczko z tą rentą to masz rację chyba jeszcze jesteśmy z pokolenia które działa póki może, zawsze myśli że da radę i poradzi sobie samemu.... niestety do czasu a bliskich mamy w końcu po to żeby na nich polegać...i jestem za dodatkowymi dniami urlopu dla mężów i żon tych którzy mają w domu chore osoby, bo dobrze wiemy że spraw jest sporo kiedy pomoc jest potrzebna.
Odpowiedz
(14-12-2023, 10:01)Tosiia napisał(a): Mi sie zeby troche krusza. Mam te szyne relaksacyjna, ale rzadko jej uzywam. Nie wiem czy jest sens w ogole te skruszone zeby 'uzupelniac' bo tego nie widac i po czasie uzupelnienie sie wykrusza, a za jednego zeba place 150-250 zl ... i tak w kolko

Też mam tę szynę, ale na bruksizm. Muszę zakładać codziennie na noc, bo budzę się z bólem głowy Smutny 

Za wyrwanie zęba zapłaciłam 250zł Zdezorientowany 
-----------------------------------------------------------
Pojechałam dziś do Mamy na grób. Kupiłam Jej małą choineczkę.
--------------------------------------------------------------------------------
Wczoraj miałam wigilię pracowniczą - jak zwykle było super. Chyba mnie lubią moje dziewczyny, bo dostałam od nich piękny lampion ogromny w drewnianej obudowie i dwie czerwone świece. Nie wiem skąd wiedziały, że to najlepszy prezent, bo chcę na tarasie ustawić ich 8, po jednym między pionowymi belkami. Już mam 6 Uśmiech  . I pomimo tego, że były zmęczone po całym dniu pracy świętowałyśmy do 22.30, a jedna z nich, która jest góralką śpiewała góralskie piosenki - ale ma głos Uśmiech 
-------------------------------------------------------------------------------------------
A teraz siedzę sobie sama w domu, bo Pan Mąż pojechał do Warszawy na klubową wigilię.
Koło mnie Tolcio i trzy psy, piję najlepsze wino, które odkryłam będąc nad Gardą i które tak samo się nazywa i oglądam "Wikingów"/świetny serial/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości