Liczba postów: 547
Liczba wątków: 11
Reputacja:
15
(14-12-2023, 10:01)Tosiia napisał(a): Mi sie zeby troche krusza. Mam te szyne relaksacyjna, ale rzadko jej uzywam. Nie wiem czy jest sens w ogole te skruszone zeby 'uzupelniac' bo tego nie widac i po czasie uzupelnienie sie wykrusza, a za jednego zeba place 150-250 zl ... i tak w kolko
Po to między innymi i ja noszę tą szynę. Żeby nie ukruszały mi się zęby. Dodatkowo tak wytarłem "jedynki" od środka, że mogą mi się po prostu złamać. Jednak zanim się za te zęby wezmę, to dentystka mi jasno powiedziała, że muszę poprawić sobie zgryz. Bo inaczej cała jej praca i moje pieniądze na nic. Tak więc noc w noc staram się to nosić. Mam nadzieję, że pomoże, bo na efekty niestety muszę trochę poczekać.
Liczba postów: 2 571
Liczba wątków: 33
Reputacja:
20
(16-12-2023, 01:47)Benita napisał(a): Akinom będzie niestety gorzej ale nie z tobą tylko z wszystkim no ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem z tą rentą to masz rację chyba jeszcze jesteśmy z pokolenia które działa póki może, zawsze myśli że da radę i poradzi sobie samemu.... niestety do czasu a bliskich mamy w końcu po to żeby na nich polegać...i jestem za dodatkowymi dniami urlopu dla mężów i żon tych którzy mają w domu chore osoby, bo dobrze wiemy że spraw jest sporo kiedy pomoc jest potrzebna.
Benita, dodatkowe urlopy to nawet sa już wprowadzone. Po cale 5 dni. Tylko jeden jest bezpłatny, a drugi 50 % dniówki. Masakra. Mam nadzieję, że po zmianie rzadu to wszystko jakoś się znacznie zmieniać. Rozsądnie. Bo jak przeczytałam, ze renta socjalna ma być 4300 to po cholere ja te 22 lata się meczylam i uczciwie chodziłam do pracy? Ja nie mówię o chorych od urodzenia, bo tacy sa, ale z doświadczenia wiem ze to by bylo znowu cholernie naciagane i dostaliby ci, ktorym się absolutnie nie należy.
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
Liczba postów: 551
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
(18-12-2023, 09:40)Akinom napisał(a): (16-12-2023, 01:47)Benita napisał(a): Akinom będzie niestety gorzej ale nie z tobą tylko z wszystkim no ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem z tą rentą to masz rację chyba jeszcze jesteśmy z pokolenia które działa póki może, zawsze myśli że da radę i poradzi sobie samemu.... niestety do czasu a bliskich mamy w końcu po to żeby na nich polegać...i jestem za dodatkowymi dniami urlopu dla mężów i żon tych którzy mają w domu chore osoby, bo dobrze wiemy że spraw jest sporo kiedy pomoc jest potrzebna.
Benita, dodatkowe urlopy to nawet sa już wprowadzone. Po cale 5 dni. Tylko jeden jest bezpłatny, a drugi 50 % dniówki. Masakra. Mam nadzieję, że po zmianie rzadu to wszystko jakoś się znacznie zmieniać. Rozsądnie. Bo jak przeczytałam, ze renta socjalna ma być 4300 to po cholere ja te 22 lata się meczylam i uczciwie chodziłam do pracy? Ja nie mówię o chorych od urodzenia, bo tacy sa, ale z doświadczenia wiem ze to by bylo znowu cholernie naciagane i dostaliby ci, ktorym się absolutnie nie należy.
Osobiście uważam że zmiana władzy będzie na gorsze...Tuska jak bym mogła to zakopała bym żywcem dziada ....ale to na marginesie. Masz rację że ci którym się nie należy to dostaną nieraz więcej niż ci którzy robią co mogą żeby nie być od nikogo zależnym. Niestety za dużo socjalnych cwaniaków wszędzie...
Liczba postów: 2 571
Liczba wątków: 33
Reputacja:
20
Ja mam świetny przykład u siebie w rodzinie. Ciotka w życiu nie pracowala. Miala zakrzep, który jakoś tam rozpuscili i po sprawie. Dostala pierwsza grupe zus owska, rentę socjakna i się wszystkim śmieje w twarz. Bo w sumie nic jej nie jest, kase za darmo dostaje i jest ok. Takie cuda w Rzeszowie.
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
Liczba postów: 854
Liczba wątków: 1
Reputacja:
10
Wiecie co dziewczyny jak ja nie lubię grudnia..najgorszy miesiąc w roku. Z każdej strony coś nie tak. W tamtym roku mama szalała,że oczywiście codziennie wieczorem płacz w poduszkę i modlitwa żebym była lepsza.matka dla swoich dzieci. W tym roku moje dzieci dają popalić ... kurcze. Syn to nie wiem czy ten wiek Że stał się taki wybuchowy. Dzis go odwozilam do szkoły i płacz i pretensje bo mial być rower... ale to taka złość w niego wstępuje ;/ a ja tu na głowie staje codziennie :/
Reputacja:
10
19-12-2023, 12:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2023, 13:00 przez Lusia98.)
Jasmina cieszę się bardzo że Twoje nogi mogą wszystko !! Super piękna wiadomość ❤️
Bubka jak się czujesz ??
Liczba postów: 1 400
Liczba wątków: 10
Reputacja:
17
Wczoraj byłam na rezonansie, a dzisiaj już dostałam wynik. W szoku byłam ogromnym bo bardziej stawiałam na to, że będzie w drugiej połowie stycznia. Wszystko jest w porządku, nie ma nowych zmian, stare nie zniknęły, nic się nie świeci. Powierzył się torbiel szyszynki, ale mało i łagodnie uciska blaszkę czworacza. No i wyszły stany zapalne obu zatok szczękowych. Sprawdzili mi też nerwy wzrokowe w związku z tymi bólami które miałam jakiś miesiąc temu. Wszystko jest dobrze.
W marcu chyba będę kończyła z copaxone. Doszliśmy z partnerem do wniosku, że narazie zajmiemy się moja głowa i moim ciałem, a jeżeli się jeszcze kiedyś uda to postaramy się o dziecko. Tylko do końca nie wiem na co miałaby być zmiana bo to się miało okazać w styczniu. Usłyszałam tylko, że musieliby mnie położyć do szpitala żeby porobić mi wyniki bo tego trochę jest.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Liczba postów: 1 130
Liczba wątków: 13
Reputacja:
21
Dziś rano umarł mój tato.
Liczba postów: 1 400
Liczba wątków: 10
Reputacja:
17
Bardzo mi przykro Yasmina. Wyrazy współczucia.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Reputacja:
10
25-12-2023, 23:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2023, 23:58 przez Lusia98.)
Yasmina ściskam mocno...
Bubka to bardzo rozsądna decyzja ❤️ najważniejsza jesteś Ty, mimo wszystko. Ja też póki jestem szczęśliwa to jakoś to wszystko jest ok ale przy mojej dwójce dzieci ciężko czasem złapać chwilę wytchnienia...
|