Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy taki opis MRI może świadczyć o SM?
(21-06-2023, 10:38)Benita napisał(a): No to dreptaj ile się da. Może będą chcieli się ciebie szybciej pozbyć  Duży uśmiech

Na szczęście już wyszedłem. Mam częściowe wyniki PMR, ale nic o prążkach ani boreliozie, jedynie co wiem, że mam podwyższony poziom glukozy i białka w PMR. Lekarz na razie zdiagnozował mi dnę moczanową (!), I zbyt duży (!!!) poziom witaminy D. 
Próby wątrobowe znów podwyższone..

Na resztę wyników z PMR mam czekać jakieś 2 tygodnie. ...

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Zawsze taka wiadomość to dobra wiadomość. Nikt ci nie mówi że zostało ci pół roku. Trzeba się wziąć za siebie i nie będzie źle. Dawaj znac jak się czujesz, bez względu na to że nie masz SM, a na to wygląda. Powodzenia
Odpowiedz
(21-06-2023, 19:35)Benita napisał(a): Zawsze taka wiadomość to dobra wiadomość. Nikt ci nie mówi że zostało ci pół roku. Trzeba się wziąć za siebie i nie będzie źle. Dawaj znac jak się czujesz, bez względu na to że nie masz SM, a na to wygląda. Powodzenia

Dzięki za słowa otuchy. Tutaj nie chodzi o lęk przed przedwczesną śmiercią, tylko o to, że przy diagnozie SM, musiałbym zrezygnować z obecnie wykonywanej pracy....
Odpowiedz
Lepsza zmiana pracy niż ....szukaj zawsze pozytywów, jakby nie było
Odpowiedz
Na dzień dzisiejszy takie mam rozpoznania:

Odpowiedz
Niezbyt się znam na takich wynikach ale na pewno to nie SM.
Odpowiedz
(22-06-2023, 04:18)Benita napisał(a): Niezbyt się znam na takich wynikach ale na pewno to nie SM.

Statystyki Ministerstwa Zdrowia mówią, że nie do końcaOczko

Odpowiedz
Wiesz doszukiwać się można zawsze ja 17 lat nie wiedziałam o chorobie i w gruncie rzeczy chyba dobrze się stało bo żyłam nie wiedząc co mi jest a co jakiś czas coś mi było...ale chyba i tak lepiej się żyło w nieświadomości
Odpowiedz
(22-06-2023, 14:17)Benita napisał(a): Wiesz doszukiwać się można zawsze ja 17 lat nie wiedziałam o chorobie i w gruncie rzeczy chyba dobrze się stało bo żyłam nie wiedząc co mi jest a co jakiś czas coś mi było...ale chyba i tak lepiej się żyło w nieświadomości

Z jeden strony tsk, ale z drugiej... Szybka diagnoza, to szybsze leczenie i możliwość opóźnienia progresji choroby
Odpowiedz
Nie ma złotej reguły...może jakbym 17 lat brała leki które nie oszukujmy się na co innego nie pomagają a szkodzą to może już wcale nie byłoby super. Nie ma co gdybać na leki zawsze znajdzie się czas. Nieraz tak ma być i nic na to nie poradzisz.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości