Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobry wieczór
(23-11-2024, 00:20)Agula123 napisał(a): Hej dziewczyny, jak tam u was że zdrowiem w trakcie brania leku Zeposia? Jak samopoczucie??:-)

Hej! Jak się czujesz po Zeposia?  Ja chyba będę zmieniać lek, bo znacznie gorzej się czuję i mam nowe ognisko w rezonansie.
Odpowiedz
Witam. Chciałam się zapytać czy nadal bierzecie Zeposie i jak wasze wyniki. Ja brałam najpierw tecfidere ale niestety skutki uboczne takie jak czerwona i piekąca twarz, uszy, trochę szyja i ręce spowodowały że z neurolog postanowiłyśmy zmienić lek. Tym bardziej że leczę rumień na twarzy i to było takie błędne koło. Dzisiaj wzięłam drugą tabletkę Zeposi i na razie nie jest źle oprócz trochę obniżonego pulsu. Będę wdzięczna na co zwrócić uwagę przy braniu tego leku. Nie wiem czy w dobrym wątku napisałam bo jestem początkująca ?
Odpowiedz
(28-05-2025, 14:31)Nadia napisał(a):
(23-11-2024, 00:20)Agula123 napisał(a): Hej dziewczyny, jak tam u was że zdrowiem w trakcie brania leku Zeposia? Jak samopoczucie??:-)

Hej! Jak się czujesz po Zeposia?  Ja chyba będę zmieniać lek, bo znacznie gorzej się czuję i mam nowe ognisko w rezonansie.

Na chwilę obecną jest ok. Są gorsze dni wiadomo, też czasami mam slabe nogi ale to są pojedyncze dni. Tak ogólnie mam mrowienia, zmęczenie, ból kończyn, i wiele innych dolegliwości. jeżeli chodzi limfocyty to u mnie są na poziomie 0,2 , także gorzej  Duży uśmiech. W ostatnim rezonansie nic nie wyszło więc nadal jestem na leku zeposia
Odpowiedz
(12-07-2026, 11:13)KOLIBEREK napisał(a): Witam. Chciałam się zapytać czy nadal bierzecie Zeposie i jak wasze wyniki. Ja brałam najpierw tecfidere ale niestety skutki uboczne takie jak czerwona  i piekąca twarz, uszy, trochę szyja i ręce spowodowały że z neurolog postanowiłyśmy zmienić lek. Tym bardziej że leczę rumień na twarzy i to było takie błędne koło. Dzisiaj wzięłam drugą tabletkę Zeposi i na razie nie jest źle oprócz trochę obniżonego pulsu. Będę wdzięczna na co zwrócić uwagę przy braniu tego leku. Nie wiem czy w dobrym wątku napisałam bo jestem początkująca ?

Hej! Ja zmieniłam lek na Kesimpta. Miałam nowe ognisko w rezonansie i znacznie mi się pogorszyło- doszły 
bardzo słabe nogi i zawroty głowy nic nie ustępowały. Tolerancja na sam lek była znacznie lepsza niż to było przy Tecfidera.Zobaczysz jaki będzie kontrolny rezonans. Pozdrawiam i wytrwałości Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości