30-10-2017, 11:49
Agnieszka az dziwne oby szybko się znalazly i wszystko tam było ok
|
Czy to SM?
|
|
30-10-2017, 11:49
Agnieszka az dziwne oby szybko się znalazly i wszystko tam było ok
30-10-2017, 12:05
współczuję dwóch punkcji pod rząd, może przez to tyle szukają że się pomylili, a jak się czujesz?
30-10-2017, 12:20
Punkcja to dla mnie pryszcz.... kto wie czy trzeciej nie będziemy robić jak wyników nie ma.... Znoszę bez najmniejszych dolegliwości.
Czuję się teoretycznie dobrze - tz fizycznie dobrze. Ze zmartwień schudłam ponad 10 kg to i lżej się chodzi ![]() Niestety psychicznie wrak... Życie rodzinne mi się sypie, ale to już zupełnie inna historia. I do tego to ciągłe myślenie co tam się w człowieku w środku dzieje...
30-10-2017, 12:29
Głowa do góry
każdy z nas przechodził coś podobnego, teraz prosto się mówi, ale pozytywne myślenie bardzo pomaga, wiesz co nas nie zabije..
30-10-2017, 18:58
Też miałam 2 punkcje, ale dlatego, że nie pobrali mi surowicy. Życzę Tobie dużo siły
30-10-2017, 19:43
Agnieszka teraz jest taki dołujący czas ale zawsze po burzy wychodzi słońce
31-10-2017, 02:13
(30-10-2017, 12:20)Agnieszka napisał(a): Punkcja to dla mnie pryszcz.... kto wie czy trzeciej nie będziemy robić jak wyników nie ma.... Znoszę bez najmniejszych dolegliwości. Agnieszka, trzymaj się! Domyślam się, że najgorsze jest czekanie i ta niewiadoma. Jak ciągle nie dostałaś wyników - przypomnij się lekarzowi. Oni mają tyle obowiązków, że czasem coś w tym natłoku umyka. Mam nadzieję, że życie rodzinne też jakoś Ci się poukłada.
31-10-2017, 13:12
Jestem po rozmowie z lekarzem. Niestety wyniki z punkcji znowu wyszły złe - tz znowu są prążki, jest białko i coś tam jeszcze.... Ich propozycja to zrobić ostatni rezonans - odcinka piersiowego. Jeśli wyjdzie ok to nie wiedzą co dalej robić.... Może to być inna choroba, ale nie wiedzą jaka. Mam dość.... Jestem w takim stanie, że nie mam już siły szukać dalej. Poczekam na ten rezonans i może nabiorę sił na dalsze leczenie.
Dziękuję Wam za wsparcie i dobre słowo. Mimo, że krótko to poczułam się tutaj z Wami bardzo dobrze. Życzę Wam wszystkiego dobrego Pozdrawiam Agnieszka
31-10-2017, 14:31
Agnieszka, jak będziesz mieć wszystkie wyniki a lekarz nie będzie dalej wiedział co z tym zrobić, poszukaj innego, zawsze to warto żeby ktoś inny popatrzył na te wyniki, vanom gdyby to było tak proste jak piszesz ktoś już dawno dostałby Nobla za znalezienie przyczyny chorób autoimmunologicznych, dobrze że się badasz i na własną rękę starasz się poprawić swój stan zdrowia, tylko że sm moze dawać fałszywie dodatnie wyniki różnych badań, trzeba uważać, dużo zdrowia życzę wszystkim
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
06-11-2017, 10:11
Dziękuję za dobre słowa
![]() Odebrałam wyniki na papierze i chcę Was zapytać co o nich sądzicie: "(...) Zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej. Wysokość trzonów kręgów i tarcz międzykręgowych zachowana. Zmiany zwyrodnieniowe w postaci zaostrzeń na krawędziach trzonów, odwodnienia tarcz międzykręgowych. Wymiar strzałkowy ograniczeń kostnych kanału kręgowego jest prawidłowy i wynosi 14-15 mm. Na poziomie C4/C5 widoczne jest uwypuklenie tarczy międzykręgowej typu bulging, do kanału kręgowego i otworów międzykręgowych na głębokość 2 mm, z modelowaniem worka oponowego, bez cech ucisku na struktury nerwowe. Na poziomie C5/C6 stwierdza się tylno-pośrodkową protruzje jądra miażdżystego do kanału kręgowego na głębokość 2,5 mm, z modelowaniem worka oponowego, bez cech ucisku na struktury nerwowe. Na pojedynczym przekroju poprzecznym w sekwencji T2w, na wysokości 1/2 trzonu C4, w części prawobocznej rdzenia kręgowego widoczna jest hiperintensywna strefa wielkości ok. 5x3 mm, nie widoczna w pozostałych sekwencjach i przekrojach. Obraz MR niejednoznaczny, może odpowiadać artefaktowi, jednak ze względu na kliniczne podejrzenie demielinizacji, wskazana kontrola. (...) W płynie mózgowo-rdzeniowym stwierdzono obecność prążków oligoklonalnych." I jeszcze wyniki z boreliozy: - Borelioza IgM w PMR met. western-blot: Borelioza IgM interpretacja negatywna - Borelioza IgG w PMR met. western-blot: Borelioza IgG interpretacja negatywna - Borelioza IgM met. western-blot: Borelioza IgM interpretacja pozytywny - Borelioza IgG met. western-blot: Borelioza IgG interpretacja negatywny Do mnie nie bardzo przemawia, że borelioza jest wykluczona. I ta hiperintensywna strafa mnie niepokoi..... |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|