Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy to wgl może być SM?
Hmm. A cukrzyca wykluczona ? Wiele chorób daje podobne objawy jak SM. Po za tym lekarz bez konkretnego rzutu nie wyśle Cię na rezonans . Konkretny rzut trwa nieprzerwanie przez Conajmniej 72h. Z tego co opisujesz to masz parestezje. Ten magnez jest słaby. Musiałbys przyjmować Conajmniej 400 mg na dobę aby to miało sens. Może włącz orzechy włoskie do jadłospisu i kup sobie sól Epsom i spróbuj kąpieli chociażby 2 razy w tyg. Jeśli nie masz wanny to kup oliwę magnezowa. Powodzenia
Odpowiedz
Dzięki, spróbuję! Cukrzyca wykluczona, 93 glukoza poranna ostatnio. Mój chrześniak choruje na cukrzycę, a sam prowadzę internetowy sklep dla diabetyków...więc w tym temacie akurat jestem obcykany dość mocno Uśmiech

Magnez w surowicy w teorii też był ok, no ale biorę dalej, bo w sumie nigdy go nie jest za dużo, a z elektrolitami to niby często jest tak, że w krwi ok, a w tkankach nie dobory. No zobaczymy co mi dzisiaj neurolog powie gdy również zobaczy wyniki z krwi i elektrolity.
Odpowiedz
Byłem u neurolog...strasznie zawiedziony jestem. Wzięła moje wyniki i powiedziala, do hematologa niech Pan idzie bo ma Pan niskie płytki krwi, mówię, że mam tak całe życie. Ale to może Panu szpik kostny slabo pracować. A ja się pytam a co to ma do moich parastezji, a ona, ze w sumie nic. Grrr...

Objawy mam od miesiąca, teraz jeszcze od wczoraj mam ciagle skurcze w prawej łydce.

Od łaski wypisała mi Neurovit i skierowanie na ENG.
Odpowiedz
Mogłeś podkoloryzować to pewnie dostałbyś skierowanie na rezonans. Najlepiej jest wymyślać bo inaczej to droga bez końca, niestety
Odpowiedz
Miałem i mam z lekarzami neurologami podobne doświadczenia a może nawet bardziej drastyczne ...ale nie będę opisywał ich zachowania i  niekompetencję a może nawet celowość takowych działań bo i po... co szkoda czasu. Moim zdanie walcz o swoje zdrowie tak jak możesz i potrafisz. SM to stany zapalne całego organizmu czym spowodowane ...zagadka ???
Ja nawet czasami biorę zwykły ibuprofen forte 3X na Dz.  przez kilka dni do tego osłonowo coś na żołądek ...itd szukaj wszelkiego rodzaju leków ,ziół itd przeciwzapalnych a dla komfortu egzystencji bo czasami mam b. duże bule coś przeciwbólowego od internisty np doreta itp. To tak na dzisiaj bo jakoś trzeba sobie pomóc ...
Odpowiedz
Nie wiem, już obarany jestem tą mnogością objawów, w rękach te parastezje i mrowienia dużo mniejsce niby, ale teraz czuje że, moja prawa noga była caly czas skurczona a do tego mam fascykulacje na tej nodze i czasami w innych miejscach ciała i juz sobie wbijam do glowy, ze to może SLA a nie SM.

A narazie nie wiem nic. Głowa już pęka od tego.
Odpowiedz
Byłem dzisiaj u innej Pani neurolog, chyba Bóg mi oddał to co wczoraj zabrał u poprzedniej neurolog...

Dawno nie byłem u tak empatycznego i oddanego pacjentowi lekarza, w porównaniu do poprzedniej neurolog to ta mnie maglowała na kozetce chyba 15 minut, aż zostałem w samych gaciach Oczko
( U poprzedniej nie spędziłem chyba 3 minut na kozetce). Wszystko spokojnie mi wytłumaczyła, powiedziała, że nie widzi kompletnie żadnych przesłanek by coś się niepokojącego działo z układem nerwowym. Zaleciła mi ewentualnie MRI kręgosłupa, odcinka lędźwiowego.

Na odchodne sama z siebie powiedziała "Ja kompletnie nie widzę wskazań do MRI głowy, ale widzę, że to pana męczy i stresuje i jeśli chce Pan, to wypisze Panu zlecenie, jeśli Pana będzie dalej to niepokoić, to Pan to zrobi i będzie Pan spokojny. A tak szczerze, niech Pan powie na co Pan już się zdiagnozował w Internecie? "

No i wtedy powiedziałem co i jak.

No cóż zobaczymy, czegoś trzeba się trzymać Uśmiech
Odpowiedz
No i super. Zrób MRI i będziesz spokojniejszy albo wiedział na czym stoisz. Ja pamiętam że MRI odwlekałam bo byłam pewna że to guz mózgu i zostało mi niewiele lat życia.a to tylko SM choroba jak każda inna Oczko przewlekła. Trzeba o siebie dbać i postawić na pierwszym miejscu i będzie OK
Odpowiedz
Ubot90 czyli otrzymales skierowanie na rezonans glowy? czy takze/tylko na rezonans odcinka szyjnego i piersiowego? nie zrozumialam do konca.

Wspaniale ze trafiles na dobrego neurologa.
Odpowiedz
Otrzymalem zlecenie na rezonans kręgosłupa...a gdy juz wychodzilem to mi powiedziala, ze widzi jak sie stresuje i jakie mam obawy w głowie i powiedziala, ze dla mojego spokoju moze mi jeszcze wypisac zlecenie na rezonans glowy i czy chce, tylko po to, zebym uspokoił nerwy i wyrzucil z siebie mysli "czego to ja nie mam", bo tak jak wspominalem, chyba 15 minut mnie maglowala, zeby wylapac jakies objawy ktore opisywalem i nic nie wyłapała i dla niej nie ma żadnym powodów, zeby taki rezonans glowy robic.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości