28-05-2025, 14:31
|
Dobry wieczór
|
|
Witam. Chciałam się zapytać czy nadal bierzecie Zeposie i jak wasze wyniki. Ja brałam najpierw tecfidere ale niestety skutki uboczne takie jak czerwona i piekąca twarz, uszy, trochę szyja i ręce spowodowały że z neurolog postanowiłyśmy zmienić lek. Tym bardziej że leczę rumień na twarzy i to było takie błędne koło. Dzisiaj wzięłam drugą tabletkę Zeposi i na razie nie jest źle oprócz trochę obniżonego pulsu. Będę wdzięczna na co zwrócić uwagę przy braniu tego leku. Nie wiem czy w dobrym wątku napisałam bo jestem początkująca ?
16-07-2026, 08:38
(28-05-2025, 14:31)Nadia napisał(a):(23-11-2024, 00:20)Agula123 napisał(a): Hej dziewczyny, jak tam u was że zdrowiem w trakcie brania leku Zeposia? Jak samopoczucie??:-) Na chwilę obecną jest ok. Są gorsze dni wiadomo, też czasami mam slabe nogi ale to są pojedyncze dni. Tak ogólnie mam mrowienia, zmęczenie, ból kończyn, i wiele innych dolegliwości. jeżeli chodzi limfocyty to u mnie są na poziomie 0,2 , także gorzej . W ostatnim rezonansie nic nie wyszło więc nadal jestem na leku zeposia
24-07-2026, 17:30
(12-07-2026, 11:13)KOLIBEREK napisał(a): Witam. Chciałam się zapytać czy nadal bierzecie Zeposie i jak wasze wyniki. Ja brałam najpierw tecfidere ale niestety skutki uboczne takie jak czerwona i piekąca twarz, uszy, trochę szyja i ręce spowodowały że z neurolog postanowiłyśmy zmienić lek. Tym bardziej że leczę rumień na twarzy i to było takie błędne koło. Dzisiaj wzięłam drugą tabletkę Zeposi i na razie nie jest źle oprócz trochę obniżonego pulsu. Będę wdzięczna na co zwrócić uwagę przy braniu tego leku. Nie wiem czy w dobrym wątku napisałam bo jestem początkująca ? Hej! Ja zmieniłam lek na Kesimpta. Miałam nowe ognisko w rezonansie i znacznie mi się pogorszyło- doszły bardzo słabe nogi i zawroty głowy nic nie ustępowały. Tolerancja na sam lek była znacznie lepsza niż to było przy Tecfidera.Zobaczysz jaki będzie kontrolny rezonans. Pozdrawiam i wytrwałości
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

. W ostatnim rezonansie nic nie wyszło więc nadal jestem na leku zeposia