Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 4.3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tecfidera
(06-12-2021, 21:23)marti86 napisał(a):
(04-12-2021, 15:36)SMutna? napisał(a):
(04-12-2021, 07:26)marti86 napisał(a):
(17-11-2021, 20:31)SMutna? napisał(a): 1 - 2 razy w tygodniu to rzeczywiście bardzo rzadko  Smutny
Problemy z jelitami są chyba dość częste przy SM. Na mnie zbawienny wpływ ma picie oleju lnianego. I mówię poważnie, chociaż jestem raczej sceptycznie nastawiona do naturalnych czy ziołowych kuracji. Odkąd piję olej lniany skończyły się moje problemy z zaparciami. A stosowanie zaczęłam wraz z przyjmowaniem Tecfidery i miał mi służyć jako osłona. Z resztą w tej roli również się sprawdza, ponieważ ani raz nie bolał mnie żołądek odkąd zażywam Tec  Cwaniak

Hej, proszę powiedz mi jak i kiedy pijesz olej lniany? Przed lekami czy to dowolnie?

Hej  Uśmiech Najpierw śniadanie, następnie łyżkę oleju i tabs. I wieczorem dokładnie tak samo  Cwaniak
Pamiętaj tylko, aby olej trzymać w lodówce. Jeśli wcześniej nie piłaś żadnego oleju, to może się zdarzyć, że będzie Ci trochę niedobrze i może się zwyczajnie odbijać tym olejem, ale to mija  Oczko

Dzięki, dziś kupiłam i wypiłam przed tabletką. Nie jest taki zły. Trochę jakby orzechami mi zalatuje Duży uśmiech

Oby sprawdził się też u Ciebie  Uśmiech Wszyscy czują orzechy - dla mnie to ma posmak ryby  Ściana Szczęśliwy Szczęśliwy
~ Warto czasem złapać bliznę od życia, by unieść ręce wraz z ostatnim gwizdkiem.
Odpowiedz
Ja szukam jakiegoś sposobu bo flash u mnie ostatnio jest dość często, choć na początku bywał sporadycznie. Tec. biorę już dwa lata. I stwierdziłam że może olej lniany trochę pomoże- zobaczymy Uśmiech
Odpowiedz
Kiedyś musi być ten pierwszy raz :-)
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Obym nie rozpoczęła lawiny zapominalstwa Uśmiech
Odpowiedz
Skleroza to moja siostra rodzona hahahaha
Odpowiedz
(13-12-2021, 17:00)Akinom napisał(a): Skleroza to moja siostra rodzona hahahaha

Hehe moja też Cwaniak
Odpowiedz
Ja się nieraz łapię na tym, że lykam sobie tabletki, myślę o niczym i nagle zonk, nie wiem, co lyknelam hahaha. O ile z tec czy antykoncepcyjnymi nie ma problemu ( są w zaznaczonych pudełkach), to z cudowną resztą i owszem, bo nie wiem, co mam już lykniete hahahaha
Odpowiedz
Wy piszecie, że zapominacie, wiadomo zdarzy się ale dziś to dałam czadu, pomyliłam się i wzięłam rano dwie na raz, poranną i wieczorną. Nic sie nie zadziało, o dziwo nawet flasha nie było...
Odpowiedz
(27-12-2021, 21:54)Gigi napisał(a): Wy piszecie, że zapominacie, wiadomo zdarzy się ale dziś to dałam czadu, pomyliłam się i wzięłam rano dwie na raz, poranną i wieczorną. Nic sie nie zadziało, o dziwo nawet flasha nie było...

NO to pojechałaś Huh  mi się jeszcze tak nie zdarzyło, ale wszystko przede mną hehe Oczko
Odpowiedz
Taak, no jakież bylo moje zdziwienie gdy wieczorem w pudełku zobaczylam białą tabletke z cynkiem na włosy zamiast zielonej Tecfidery. Mam takie pudełko na leki i tam sobie wrzucam dzienne porcje wszystkich tabletek, rano się śpieszyłam zagapiłam no i poszla nie ta co trzeba ;-) Biore juz kilka lat tecfidere a zdarzylo mi sie to po raz pierwszy i oby ostatni
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości