Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co wam poprawia samopoczucie?
Ja to nie jem mięsa wcale bo nie lubię.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Siłownia kształtuje sylwetkę najlepiej, ale jeśli nie chcesz, nie lubisz czy nie możesz na nią pójść to do samego odchudzania wystarczy deficyt i jakakolwiek aktywność, najprostsza, podstawową i chyba najbardziej niedocenianą aktywnością są spacery / kroki.
gumy oporowe czy zestaw hantli regulowanych do treningu w domu również będzie ok.
Jeśli chciałąbyś spróbować cateringu dietetycznego zerknij sobie na ofertę https://hfood.pl/catering-dietetyczny-lublin Mają swoją ofertę w wielu miastach.
Odpowiedz
(01-09-2023, 08:54)calour napisał(a): Siłownia kształtuje sylwetkę najlepiej, ale jeśli nie chcesz, nie lubisz czy nie możesz na nią pójść to do samego odchudzania wystarczy deficyt i jakakolwiek aktywność, najprostsza, podstawową i chyba najbardziej niedocenianą aktywnością są spacery / kroki.
gumy oporowe czy zestaw hantli regulowanych do treningu w domu również będzie ok.

No mój synek same mięśnie ćwiczy 5 dni w tygodniu i mówi że nie ma sukcesu bez odpowiedniego żywienia
Odpowiedz
Zdecydowanie ksiażki:
Przeminelo z wiatrem.
Ogniem i mieczem.
Ludzie bezdomni.
Łysek z pokladu idy.
Medaliony

Mogę od siebie polecić kilka ciekawych pozycji klasyków literatury, po które dobrze będzie na pewno sięgnąć. Sporo rekomendacji jest też na tej stronie https://domksiazki.com.pl
Odpowiedz
Czy ktoś z Was miał reakcje skórne po aptecznych płynach do kąpieli? Ja po kilku dostałam ropnych krostek, skóra była w jeszcze gorszym stanie. Zastanawiam się, czy nie wrócić do najprostszych rzeczy, np. żeli dla dzieci od 1. dnia życia.
Odpowiedz
Miałam dokładnie to samo – im bardziej „dermatologiczne” coś było, tym gorzej moja skóra reagowała. Od tamtej pory myję się tylko delikatnymi żelami dla niemowląt, albo czymś naprawdę prostym i bez zbędnych dodatków. Możesz też sprawdzić np. ten delikatny żel: https://atopicin.pl/sklep/produkt/zel-do...-atopicin/ – stworzony z myślą o bardzo wrażliwej skórze, bez drażniących składników. U mnie się sprawdza dużo lepiej niż większość aptecznych płynów.
Odpowiedz
Ja zaczęłam myć twarz cera ve. Przez pomyłkę aptekarki dostałam do cery suchej. Póki co daje radę. Do ciała uzywam Nivea. Balsamem nie chce mi się smarować. Od przypadku mam krem z dużą zawartością mocznika - 50 %. Na twarzy od czasu do czasu pojawia się eleganckie uczulenie, na nogach brązowe chrostki z ropa. Wygląda jak ospa. Samo się pojawia i samo znika.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Ja stosuję mydło szare w płynie i w kostce. Nie mam żadnych reakcji alergicznych. Po innych wychodziły mi takie wysuszone placki na rękach.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
(24-07-2025, 17:00)Akinom napisał(a): Ja zaczęłam myć twarz cera ve. Przez pomyłkę aptekarki dostałam do cery suchej. Póki co daje radę. Do ciała uzywam Nivea. Balsamem nie chce mi się smarować. Od przypadku mam krem z dużą zawartością mocznika - 50 %. Na twarzy od czasu do czasu pojawia się eleganckie uczulenie, na nogach brązowe chrostki z ropa. Wygląda jak ospa. Samo się pojawia i samo znika.

Ja mam ten sam problem, że balsamem nie chce mi się smarować.
Wypróbowałam żele córki do twarzy: avenu, roche, ale nie ma różncy dla mnie czy to jest ten dermatologiczny czy delikatny żel micelarny (ja używam delikatnego z lidla - wyglada trochę jak bambino ale jest o połowę tańszy i nie uczula nawet mojej alergiczki i mnie).
Odpowiedz
Ja tak bardziej do tematu nawiąże-śmiech!
No kurcze,kto nie lubi się uśmiać? Duży uśmiech
Czy to kabaret czy stand up,durne filmiki czy satyra dnia codziennego? Uśmiech
Ja ubóstwiam!
Wiadomo-żart dopasowany do sytuacji! Uśmiech
Ale i z siebie śmiąć się lubię Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości