Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
(26-05-2019, 23:54)zyga napisał(a): Czesc Wszystkim (niewiem czy pisać ten post tu, czy w swoim wątku o SM który założyłem po diagnozie?)
Troche mnie tu nie bylo... mam zaległości do nadrobienia, tyle nowych postów.
8 miesiąc po diagnozie, betaferon raczej działa jak należy zero skutków ubocznych i czuje się naprawdę dobrze. Z biegiem czasu uczę się wszystkiego, kiedy rzut a kiedy nie... mrowienia itp. Które dziś już nie straszą jak przedtem... Stan ogólny dobry... Przedewszystkim nareszcie słońce i lato za niedługo i mogę oddać się mojej ukochanej motocyklowej pasji, każdą wolną chwilę wykorzystać jak najlepiej...
Mam nadzieję że u Was również wszystko dobrze i pozytywnie.
U mnie z czytaniem książek to słabo muszę przyznać... może ze dwie w ciągu roku, tematyka podróżnicza :-)

Fajnie, że dobrze się czujesz Uśmiech
udanych wycieczek!
Odpowiedz
(26-05-2019, 23:36)speculum napisał(a):
(26-05-2019, 22:45)sloneczko25 napisał(a): Hela popieram. Musi być papier.
Czytałam książkę na laptopie raz i nie dam rady więcej.

Ebooki najwygodniej czyta się na urządzeniu im dedykowanym. Nie na łapku.
Nie dałabym rady tak czytać, ani na tel, ani na kompie. Ale czytniki to inna jakość. Może się kiedyś przekonacie jaka to wygoda ?

To nie o wygodę czy jakość chodzi, tylko o zapach papieruOczko
Odpowiedz
(27-05-2019, 09:48)hela napisał(a):
(26-05-2019, 23:36)speculum napisał(a):
(26-05-2019, 22:45)sloneczko25 napisał(a): Hela popieram. Musi być papier.
Czytałam książkę na laptopie raz i nie dam rady więcej.

Ebooki najwygodniej czyta się na urządzeniu im dedykowanym. Nie na łapku.
Nie dałabym rady tak czytać, ani na tel, ani na kompie. Ale czytniki to inna jakość. Może się kiedyś przekonacie jaka to wygoda ?

To nie o wygodę czy jakość chodzi, tylko o zapach papieruOczko

Hehe, mogę to zrozumieć. Oczko
Czytam jeszcze czasem drukowane, bo nie wszystko jest w ebooku, ale unikam już wszelkich cegieł, bo są bardzo niewygodne, zwłaszcza w komunikacji zbiorowej. Uśmiech
Odpowiedz
(26-05-2019, 20:09)speculum napisał(a): Dlatego polecam komu mogę Legimi, dużo bibliotek miejskich rozdaje darmowe kody.
Czytniki są rewelacyjną opcją, nawet moja mama, która twierdziła, że nigdy się do nich nie przekona, używa ich od dobrych kilku lat. Uśmiech

Ja dostałam na święta czytnik i próbuje się przekonywać do niego z dnia na dzień, bo jednak co książka to książka ale czytnik też zły nie jest i nie muszę latać do biblioteki :p Może przyjdzie dzień w którym przekonam się tak już na 100% i porzuce książki w wersji papierowej Uśmiech
Odpowiedz
A potem zniknie wszystko z internetu….Oczko
Odpowiedz
(27-05-2019, 10:46)hela napisał(a): A potem zniknie wszystko z internetu….Oczko

W sensie? Uśmiech
Nie przepadam za gromadzeniem rzeczy, mało mam książek, do których wracam (i te oczywiście mam na półce), poza tym szkoda drzew. Oczko
Odpowiedz
W sensie że wyobraź sobie taką globalną awarię sieci, nie ma internetu, nigdzie, miliony złotych, dolarów czy tam innych walut które akurat były w transferze między bankami znikają, i to że zniknie wtedy wszystko z fb, czytników, czy dane z chmur to będzie najmniejszy problemOczko scenariusz nie taki całkiem nierealny, ale pewnie nie za naszego życiaUśmiech a tak na poważnie, może jestem z innego pokolenia, ale uważam że książka, taka papierowa, jest wartością sama w sobie.
Odpowiedz
(27-05-2019, 12:59)hela napisał(a): W sensie że wyobraź sobie taką globalną awarię sieci, nie ma internetu, nigdzie, miliony złotych, dolarów czy tam innych walut które akurat były w transferze między bankami znikają, i to że zniknie wtedy wszystko z fb, czytników, czy dane z chmur to będzie najmniejszy problemOczko scenariusz nie taki całkiem nierealny, ale pewnie nie za naszego życiaUśmiech  a tak na poważnie, może jestem z innego pokolenia, ale uważam że książka, taka papierowa, jest wartością sama w sobie.

Kto wie jakie czarne scenariusze się sprawdzą. Oczko
Zgadzam się z Tobą, ale ja po prostu nie czuję potrzeby ich posiadania. Uśmiech  no poza tymi wyjątkowymi, które udało mi się zdobyć i które są dla mnie ważne.  Uśmiech
Odpowiedz
Ja mam dużo tych wyjątkowych po prostuUśmiech
Odpowiedz
A ja wykorzystuję bibliotekę jak już mam okres czytania Oczko
Zdjęcia do tej pory raz w roku idę najciekawsze wydrukować i w takiej formie lubię je oglądać Oczko
Nie mam możliwości w przyzwoitej formie czytać e-boka więc nie wiem jak z tym jest - nie ocenię.

Zyga świetnie, że czujesz się dobrze i powodzenia w podróżach Oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości