Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
No i stało się. Czuję się podle. Upokorzona przd samą sobą. Byłam na zakupach bolał mnie brzuch. Czułam, że muszę iść do łazienki. Zapłaciłam za zakupy i nie doszłam do domu. Wszystko poszło po nogach. Jestem załamana.
Odpowiedz
(22-01-2020, 15:25)Orchidea napisał(a): No i stało się. Czuję się podle. Upokorzona przd samą sobą. Byłam na zakupach bolał mnie brzuch. Czułam, że muszę iść do łazienki. Zapłaciłam za zakupy i nie doszłam do domu. Wszystko poszło po nogach. Jestem załamana.
No coz.
nie ma co sie wstydzic
ciebie tez dopadla ta jelitowka
 nie wstydz sie
Odpowiedz
Już było ok rano. Boję się, że zaczyna mi się nietrzymanie stolca.
Odpowiedz
(22-01-2020, 15:38)Orchidea napisał(a): Już było ok rano. Boję się, że zaczyna mi się nietrzymanie stolca.
Pisalas ze twoje dzieci maja jakas jelitowke
jedno ma biegunke a drugie wymiotuje
Pewnie sie zarazilas. A ty od razu nietrzymanie stolca
No wybacz ale przy jelitowce to norma ze jak trzymasz bo nie mozesz sie wyproznic to w koncu eksplodujesz
Odpowiedz
Ja już od kilku lat jak wychodzę z domu to wkładam w majtki ręcznik papierowy. Kilka lat temu miałam zdiagnozowany zespół jelita drażliwego. Nie ruszam się z domu bez mokrych chustek, zapasowych majtek.Nie dawno się dowiedziałam że to wszystko powiązane jest z SM. Gdziekolwiek idę na zakupy czy do urzędu odwiedziny w toalecie obowiązkowe.
Odpowiedz
(22-01-2020, 16:49)izabelasl napisał(a): Ja już od kilku lat jak wychodzę z domu to wkładam w majtki ręcznik papierowy. Kilka lat temu miałam zdiagnozowany zespół jelita drażliwego. Nie ruszam się z domu bez mokrych chustek, zapasowych majtek.Nie dawno się dowiedziałam że to wszystko powiązane jest z SM.  Gdziekolwiek idę na zakupy czy do urzędu odwiedziny w toalecie obowiązkowe.
Tez mam zespol jelita drazliwego ale nie mam problemu jak ty. Wspolczuje
ja mam zespol jelita drazliwego od 20 lat ale mi nikt nie mowil ze to powiazane z sm

Orchidea pisala ze jej dzieci maja jelitowke i sie zarazila. Miala maly wypadek bo po prostu nie miala jak sie wyproznic i wstrzymywala dlugo
Odpowiedz
Może to tylko jednorazowy epizod. Mi też się kiedyś zdarzyło popuścić,ale zawsze jestem zabezpieczona. Wracając do jelita drażliwego to powiedziała mi o tym moja ginekolog, bo jej koleżanka też ma SM i jelito drażliwe. Ale kiedyś czytałam w internecie wywody jakiegoś lekarza, który twierdził że SM bierze się od chorych jelit ( zaburzeń jelitowych). Dało mi to trochę do myślenia bo mama moja mi powiedziała że od najmłodszych lat miałam problemy .
Odpowiedz
(22-01-2020, 17:32)izabelasl napisał(a): Może to tylko jednorazowy epizod. Mi też się kiedyś zdarzyło popuścić,ale zawsze jestem zabezpieczona. Wracając do jelita drażliwego to powiedziała mi o tym moja ginekolog, bo jej koleżanka też ma SM i jelito drażliwe. Ale kiedyś czytałam w internecie wywody jakiegoś lekarza, który twierdził że SM bierze się od chorych jelit ( zaburzeń jelitowych). Dało mi to trochę do myślenia bo mama moja mi powiedziała że od najmłodszych lat miałam problemy .
Teraz wiekszosc osob ma problem z trawieniem wielu produktow
ale zyjemy w malo higienicznym swiecie i zywnosc tez kiepska

ja sie mecze z jelitami juz dlugo. Nie wiem czy jelita wplynely na to ze mam sm
wiem tyle ze nuero mi mowil po diagnozie ze dodal mi do skali edss punkt przez zaparcia

wczesniej ledwo co zjadlam to wc a od paru lat zaparcia glownie
jem zdrowo no i przede wszystkim pod katem tego zeby jelita sie nie odzywaly
ale nawet poprawne zywienie nie pomaga przy zaparciach u mnie
Odpowiedz
(22-01-2020, 15:38)Orchidea napisał(a): Już było ok rano. Boję się, że zaczyna mi się nietrzymanie stolca.
 Orchi, to na pewno nie to,
dzieciaczki Cie zarazily poprostu.
A tak na pocieszenie powiem Ci ,
ze ja jakies 5 albo 6 lat temu ,jeszcze nie chorowalam, tez wyszlam na zakupy ,
a wczesniej nazarlam sie swiezych jeszcze cieplutkich oponek,
bo tlusty czwartek i trzeba uczcic,no to tak uczcilam,ze stalam potem 
jak sirota z zafajdanymi portkami (dobrze ze dluzsza kurtke mialam)
i czekalam az maz po mnie przyjedzie zeby mnie do domu odstawic Duży uśmiech
tak ze „Człowiekiem jestem i nic co ludzkie, nie jest mi obce”
Odpowiedz
Ja bardzo bałam sie tecfidery ze wg na osłonkę, bo po każdych lekach z osłonką biegunki. Jak stres mnie dopada biegunki. No i jelitowke teraz zaliczyłam. Jak po dzieci jechałam to stopera łyknęłam. Ogólnie mam tendencje do biegunek.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości