Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
Mi to już nie dadza nic innego niz tecfidera. Ewentualnie byla propozycja betaferonu, jak dla mnie bez sensu. Jeszcze trochę i chyba sama zrezygnuje. Muszę dociągnąć do grudnia 2025, żeby zus się nie dowalil, że się nie lecze. Wtedy mam komisję i jak mi dadza rentę na czas nieokreślony to planuje powoli wszystko wygasic. Zobaczymy. To jeszcze ponad rok.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Dziewczyny wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma Oczko czy jakos tak. W każdym razie liczy się tu i teraz. Akinom ja i tak zawsze będę pełna podziwu dla Twoich 18 lat spokoju z diagnoza SM. Moje marzenie Oczko
Odpowiedz
Lusia, może dlatego że długo nie wiedziałam, że to SM, bo nikt mi nie powiedzlal, nikt ze mną nie porozmawial. Żaden lekarz. 
A teraz jest jak jest. Wczoraj znów lezalam, tym razem w Biedronce :-) pod lodoka hahaha. Musiałam posiedzieć, żeby mi jako takie czucie do nog wrocilo. Obsługa monitoringu musiała mieć niezły ubaw. Najlepsze jest to, że ludzie przechodzili obok, wspolczuli, dzielili się swoimi histiriami. A na koniec taki osilek mi pomógł wstać, jak nogi jakos tam doszly. I bylam dzielna, nie zaczęłam się śmiać, tylko dopiero po wyjsciu ze sklepu. I tata, z którym byłam kazał mi przysiadz, że sama nigdzie nie będę chodzić. Sama nie, ale z kijami :-) ja muszę być jakoś samodzielna w miarę.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Hej nie nadrobię Was.Bylam na wyjeździe i było ok.Wrocilam i po 4 dniach szpital. Ciśnienie za wysokie.Bylo już ok. I musiało je...ć.Znow gorzej chodzę a było fajnie.Buziaki.
Odpowiedz
(06-08-2024, 18:51)Orchidea ponownie napisał(a): Hej nie nadrobię Was.Bylam na wyjeździe i było ok.Wrocilam i po 4 dniach szpital. Ciśnienie za wysokie.Bylo już ok. I musiało je...ć.Znow gorzej chodzę a było fajnie.Buziaki.

Hejo. Orchideą czytalam że przyjmujesz też Zeposie, tak jak ja. Mało kto bierze ten lek..i nie wiem dlaczego  hin hi. Ja przy tym leku mam normalnie ciśnienie ale mam nieregularne bicie serca i czasami mnie tak dziwnie boli. Ale lepiej się czuję niż przed tec  Nieśmiały
Odpowiedz
Ja dobrze znoszę lek.Mam migreny z wzrostem ciśnienia i wymiotami .Muszę dostać wtedy lek i płyny uzupełnić niestety.
Odpowiedz
Orchidea dobrze że lek działa... Oby już i chodzenie wróciło do normy. Mi dziś strasznie chodzi brew.. skacze jak żaba. Upierdliwe. Do tego mam znow spadek energii życiowej od kilku dni... To co najgorsze jest jak dla mnie W SM.. depresja.. ale walczę... Nie można się poddawać trzeba gnać do przodu. Akinom no i dobrze że chodzisz i się nie poddajesz. Oni zamiast Ci współczuć mogli podziwiać za wolę walki!!
Odpowiedz
Mnie to chyba Matka Boska dziś zupełnie opuściła, a właściwie i mnie i Mirka. Pan Mąż stwierdził, że on w soboty bardzo się nudzi wiec wymyślił, że ogarnie górę domu. Mnie w południe wzięło spanie, to się położyłam na tarasie. Obudził mnie po godzinie warkot kosiarki...Mirek zapycha po trawniku. No to pomyślałam, że nie będę gorsza - wymyję meble Huh . W przerwie nieopacznie nadmieniłam, że trzeba by poprosić jakąś kobitkę, żeby wymyła nam okna /4m w salonie + 3x po 80cm + 2x po 1.80cm + jakieś 90cm/. No to Smerf Pracuś złapał przyrządzik i jedzie z tymi oknami. No to ja do łazienki. Na koniec odkurzyłam i razem wymyliśmy podłogę Uśmiech
Po czym oboje stwierdziliśmy, że trzeba było wsiąść na motor... Duży uśmiech
Odpowiedz
Yasmina ja to też dziś z kosiarka jeździłam. Bezsensu bo dopiero to robiłam ale dosłownie rośnie jak szalone ... I chwasty. Niestety. Tez okna bym musiała umyć ale tam gdzie są firanki nie widać, na szczęście. A jak ostatnio myłam to od razu była ulewa i gorzej po niż przed. Mnie relaksuje rower i też żałuję że po prostu nie pojechałam przed siebie daleko w las. Dzieci też zdecydowanie za długo były przed TV i takie nerwowe nastroje.. a zaraz lato odejdzie w niepamięć kurcze ;/
Odpowiedz
My zawsze z czymś musimy się mierzyć.
Lek jak na razie fajnie działa.Mam więcej siły i szybciej dochodzę po różnych epizodach.
Pomyślcie o tym leku.Ja go polecam.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości