Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
Sama to kiwam się i wyje z bólu. Masowanie łydki nic nie daje. Taki skurcz strasznie boli i nawet jak przejdzie to i tak noga jest obolała. Tak naprawdę to mąż kiedyś mnie potraktował mrożonka. Nie mam pojęcia, skąd wiedział, że to zadziała. Teraz staram się mieć w lodówce woreczek z lodem, ale jak mi lód wygrzebią, to i pierogi z jagodami są dobre. Byle coś zimnego. I ktoś, kto może to przynieść wtedy, kiedy trzeba.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(27-06-2022, 22:31)Lusia98 napisał(a): Yasmina.. to super informacja Uśmiech jeśli coś działa to warte jest każdej ceny
Lusia, działa, czuję się dużo pewniej, przeszłam 1.5km bez problemu, a co najważniejsze wchodzę i schodzę po schodach bez trzymania się poręczy Duży uśmiech
Ale żeby nie było tak optymistycznie to po odebraniu wyników okazało się, że mam bakterie w moczu/dobrze, że zrobiłam posiew/ i wyszła piękna Klebsiella pneumoniae - odpowiedzialna m.in. za zapalenie płuc...no bajka po prostu. Szybka wizyta u lekarza, stwierdził, że płuca czyste i zapisał antybiotyk. Antybiotyk??? Zdezorientowany  - a ja w niedzielę jadę na zlot motocyklowy do Łagowa...
Kochani, opuszczam Was na tydzień, trzymajcie się Serce
Odpowiedz
(30-06-2022, 09:19)MasteR napisał(a): Tosiia: Przepraszam, nie miałem zamiaru Cię wystraszyć, no ale nie mogłem się powstrzymać od opisania tej 'zabawnej' sytuacji.

tak - dobrze, ze ja opisales. Sytuacja niczym kadr z filmu! Mi niestety czesto wyobraznia wiecej szkody robi niz to w ogole warte Nieśmiały

Dzis pracowalam z biura ... super sie czulam, o chorobie nawet przez minute nie myslalam, ale w drodze powrotnej na tramwaj znowu ok. 10 - 15 sekundowa slabosc nog i nie wiedzialam czy zaraz padne czy moje nogi beda szly dalej ... wsiadlam do tramwaju, usiadlam i minelo.
Zaczelo mi sie to pojawiac w czerwcu, na razie rzadko bardzo (moze max piaty raz dzis), ale dziwne.

Yasmina udanego tygodnia!

Bubka, magnez suplementujesz, a jak z wapniem i potasem ? moze chwilowo warto tez to ? i jak Lusia napisala chyba tez polecam oliwe magnezowa. Mojej babci przepisali to lekarze jak miala podobne bole jak Ty. Tez skurcze i uczucie 'wykrecania' - pewnie na innym podlozu, ale mysle, ze nie zaszkodzi sprobowac.

Z witamina D tez sie boje przyjmowac duzych dawek, ale i tak je zwieszylam od poczatku diagnozy. Jednak znowu mam etap, ze biore ja w kratke =/

Lusia podziwiam Ciebie, ze potrafisz byc tak aktywna i tyle ogarniac

Akinom z mrozonkami dobry pomysl. Ja mam w domu specjalny kompres na zimne oklady, ktory tez w zamrazalce musi byc przed uzyciem.

Uśmiech
Odpowiedz
Jest 2.30. Właśnie ktoś kogoś morduje pod moim balkonem. Słychać jakby lis jakiegoś ptaka, bo mordowany drze się w nieboglosy
 Aż okno przymknęłam. O już po sprawie. Nastała cisza. Ale było darcie masakryczne.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Tosia.. no tyle ogarniania w ostatnim czasie że dziś leże z okropnym bólem głowy od rana Smutny... Jakoś musze przetrwać ten dzień ? Dobrze że jest sobota... Ale dosłownie aż świat mi wiruje i mam mety przed oczyma ;(
Yasmina zapisuje sobie w pamięci Twój sposób na słabość nóg! Życzę pięknego czasu wolnego.
U nas ochłodzenie...
Odpowiedz
Odnośnie witaminy D. Mi neurolog przepisała witamine D z apteki - 20 000 jednostek ale mam brac tylko 1x w tyg. Więc może lepiej z lekarzem o tym rozmawiać.
Odpowiedz
Ja tez mialam przepisana wlasnie 20 000 raz w tygodniu przez interniste. Musze wybrac sie znowu po recepte, bo jest to bardzo wygodne (wazne jest dla mnie by brac jak najmniej tabletek).

Teraz zaczelam brac 4 000 dziennie, ale zapominam i tak wiec finalnie bilans dniowy/tygodniowy nie jest oszalamiajacy.
Odpowiedz
Dzisiaj też mnie probowalo złapać, ale się nie dałam.

Tosia no z tym to już trochę gorzej. Ostatnio kupiłam magnez + potas ale pewnie tego potasu jest tam mało. Nie znam się za bardzo na tym. Wit D kiedyś brałam 2000 teraz 5000. Staram się codziennie.

W zamrazalniku mam te wkłady do torby od zastrzyków. Ale w razie co to inne produkty też się znajdą.

Yasmina udanego wyjazdu. Baw się dobrze Uśmiech
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Mi też lekarz przepisywał D3 Uśmiech ale właśnie te wysokie dawki z pozostałymi witaminami tylko... Protokół Coimbry wydaje się być dobra alternatywą w leczeniu chorób autoimmunologicznych. Obserwuje kilka dziewczyn z Niemiec które tak się leczą
Odpowiedz
Mi to neurolog w ogóle nie zalecił  żadnej suplementacji. Też zaczęły mi się skurcze łydek i zaczęłam brać Mg. I znowu te opuchnięcia. Jak nie przejdą po alfarydynie to zacznę brać hydrominum.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości