| Użytkownicy online |
Aktualnie jest 38 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 34 Gość(i) Applebot, Bing, Google, Yandex
|
| Ostatnie wątki |
Mój dzisiejszy nastroj
Forum: Porozmawiajmy - nie tylko o SM
Ostatni post: Bubka
5 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 6 208
» Wyświetleń: 3 358 483
|
Centrum Neurologii Łódź
Ostatni post: Lusia98
9 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 72
|
Ocrevus w formie zastrzyk...
Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
Ostatni post: Olaa
Wczoraj, 09:19
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 3 480
|
Ból nóg
Forum: Rehabilitacja
Ostatni post: Bubulina1
27-05-2026, 13:32
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 21 770
|
Biopsja piersi
Ostatni post: sipi
26-05-2026, 15:05
» Wyświetleń: 50
|
Spalacze tłuszczu – co na...
Ostatni post: TadeuszTomczak2
22-05-2026, 12:20
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 39
|
zmiana postaci z RR na wt...
Forum: Rzuty i ich leczenie
Ostatni post: Agula123
19-05-2026, 19:48
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 154
|
pytanie na temat diagnozy
Forum: Badania diagnostyczne
Ostatni post: greko77
18-05-2026, 23:24
» Wyświetleń: 386
|
Czy możliwe jest leczenie...
Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
Ostatni post: yasmina
12-05-2026, 20:24
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 5 927
|
Chodzenie
Forum: SM i zaburzenia równowagi
Ostatni post: lessero
12-05-2026, 18:37
» Odpowiedzi: 12
» Wyświetleń: 9 189
|
|
|
| Pominięty zastrzyk [Copaxone] |
|
Napisane przez: reni - 17-04-2016, 01:53 - Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
- Odpowiedzi (3)
|
 |
Kochani! Błagam o szybką odpowiedź. Od 4 miesięcy jestem w programie Copaxone, zastrzyki robię codziennie rano. Właśnie się obudziłam i zdałam sobie sprawę, że dziś (tzn.biorąc pod uwagę daty - wczoraj) zapomniałam o lekarstwie. Co mam zrobić? Czy teraz albo rano powinnam wziąć dwa zastrzyki? Chyba nie, prawda? Pomóżcie proszę, bo boję się, że dostanę rzut.
|
|
|
| Wita Was Krzysiek |
|
Napisane przez: chris82 - 15-04-2016, 17:49 - Forum: Przedstaw się
- Odpowiedzi (3)
|
 |
Cześć. Z tej strony Krzysiek. Choruję już prawie 10 lat, ale do niedawna mało się chorobą interesowałem. Teraz trochę nadrabiam zaległości. Na szczęście tylko w teorii - rzuty mam rzadko.
|
|
|
| Dziecko |
|
Napisane przez: Morga - 15-04-2016, 00:00 - Forum: SM i rodzicielstwo
- Odpowiedzi (7)
|
 |
Jestem świeżo po diagnozie. Niedawno wyszłam za mąż. Oczywiście chcielibyśmy mieć dziecko, ale w związku z SM nie wiem czy na to się decydować. Wiem też, że czeka mnie jakieś leczenie. Mam wiele wątpliwości. Czy można bezpiecznie zajść w ciążę? Kiedy najlepiej to zaplanować, czy to nie pogorszy mojej choroby?
|
|
|
| Pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego |
|
Napisane przez: Morga - 14-04-2016, 23:49 - Forum: SM i wzrok
- Odpowiedzi (12)
|
 |
Przeszłam pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego, objawiało się to zaniewidzeniem, pojawiła się taka plamka która się powiększała aż prawie całkowicie przestałam widzieć, pojawił się również ból. Trafiłam do szpitala. Podali sterydy, ale oko nie wróciło jeszcze do normy. Co prawda jest lepiej, bo już widzę, ale daleko do ideału. Wzrok w tym oku jest zdecydowanie gorszy, kolory wyblakłe, w szczególności czerwony i zielony. Czy ktoś może mi poradzić ile czasu wzrok wraca do normy. Jestem świeżo po sterydach.
|
|
|
| Pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego |
|
Napisane przez: Morga - 14-04-2016, 23:39 - Forum: Mój pierwszy rzut
- Odpowiedzi (17)
|
 |
Mój pierwszy rzut był związany z zaburzeniami widzenia, najpierw pojawiła się taka nieduża plamka w oku i z dnia na dzień zajmowała coraz więcej miejsca aż prawie nic nie widziałam na to oko. Oczywiście szpital, badania i diagnoza.
Jednakże takie pierwsze objawy związane z SM mogły być wcześniej. Kiedyś miałam przez kilka dni zawroty głowy ale zrzuciłam to na karb przemęczenia, tak samo różne drętwienia i mrowienia wiązałam raczej ze stresem, niedoborami witamin itp.
|
|
|
|