| Użytkownicy online |
Aktualnie jest 131 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 128 Gość(i) Applebot, Bing, Google
|
| Ostatnie wątki |
Mój dzisiejszy nastroj
Forum: Porozmawiajmy - nie tylko o SM
Ostatni post: Akinom
Wczoraj, 09:39
» Odpowiedzi: 6 268
» Wyświetleń: 3 641 229
|
kuwra... chyba jestem mię...
Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
Ostatni post: Bartek
23-09-2026, 19:15
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 326
|
Biopsja piersi
Ostatni post: calour
23-09-2026, 12:26
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 46
|
Konferencja "SM. Wiem wię...
Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane
Ostatni post: Konga
20-09-2026, 20:53
» Wyświetleń: 83
|
Dobry wieczór
Forum: Przedstaw się
Ostatni post: Nadia
03-09-2026, 14:36
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 5 451
|
leczenie kesimpta
Ostatni post: Olaa
31-08-2026, 16:50
» Wyświetleń: 132
|
Witam ( z diagnozą wstępn...
Ostatni post: smarrito
30-08-2026, 20:25
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 10 453
|
O wyższości Świąt Wielkie...
Ostatni post: yasmina
29-08-2026, 18:51
» Odpowiedzi: 128
» Wyświetleń: 36 816
|
Książki
29-08-2026, 18:28
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 1 031
|
Co wam poprawia samopoczu...
Forum: Wszystkie tematy, które nie pasują do innych działów
27-08-2026, 20:30
» Odpowiedzi: 65
» Wyświetleń: 276 342
|
|
|
| Nowa |
|
Napisane przez: Helicoptercat - 22-11-2019, 14:23 - Forum: Przedstaw się
- Odpowiedzi (37)
|
 |
Hej,jestem tu nowa, chociaż podczytuje Was od paru tyg.
U mnie zaczęło się w lipcu, chociaż pamiętam, że 1-3x miałam w przeszłości epizod, że dretwiała mi połowa twarzy na 5 min ,plus długotrwały szum w lewym uchu.
W połowie lipca pojawiły się u mnie lekkie zawroty głowy,na tyg pojechałam nad morze,po powrocie znowu wróciły, na początku rano połączone z pulsem 105.
W połowie sierpnia zrobiłam badanie krwi,wyszła lekka anemia i dostałam żelazo, ale zawroty nie przechodziły,na dodatek zaczęłam po raz pierwszy cierpieć na bezsenność.
Po paru dniach pojawiły się bóle karku i drętwienie w okolicach potylicy.
W rezonansie głowy bez kontrastu wyszły 2 ogniska ,po 2 wizytach na SORze trafiłam na oddział,tam w MRI wyszły 4 ogniska aktywne i jedna nieaktywna plakaw trzonie,a w punkcji prążki w IGg i podwyższone pANCA i ANA2.
Dostałam 3 kroplówki Soli i diagnozę-SM (+mrowienie w lewej dłoni).
Teraz zaczynam terapię sterydami w zastrzykach.
|
|
|
| Konferencja "SM - i co z tego" we Wrocławiu - rejestracja |
|
Napisane przez: Monika - 20-11-2019, 13:41 - Forum: StwardnienieRozsiane.info
- Odpowiedzi (10)
|
 |
Właśnie rozpoczęliśmy zapisy na Konferencję "SM - i co z tego..." we Wrocławiu! Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy.
Weźcie ze sobą rodzinę lub bliskich. Wydarzenie skierowane jest także do osób zdrowych, które mają wśród bliskich osobę chorującą na SM lub chcieliby zwiększyć swoją wiedzę o chorobie.
Konferencja odbędzie się 7 grudnia br. w Centrum Kongresowym Politechniki Wrocławskiej (ul. Janiszewskiego 8, 50-372 Wrocław)
Zachęcamy do rejestracji. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc - jest ona obowiązkowa dla Uczestników:
https://evenea.pl/event/sm/
Oczywiście Konferencja, jak wszystkie projekty Fundacji, jest bezpłatna.
Projekt został dofinansowany ze środków Gminy Wrocław.
Do zobaczenia!
|
|
|
| Prawdopodobnie nowy |
|
Napisane przez: Tomas 85 - 16-11-2019, 01:05 - Forum: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym?
- Odpowiedzi (53)
|
 |
Witam wszystkich, moja historia będzie trochę dziwna. Wszystko zaczęło się po powrocie z Tajlandii w kwietniu tego roku.Zaczelo się od cieploty całego ciała bez gorączki i bólu pod rzebrem oraz drapanie w gardle oczywiście pierwsze co to myśl załapałem coś w Tajlandii i tak się zaczęły wizyty po lekarzach. Po czasie doszły drgania mięśni i mrowienia twarzy we wrześniu spadło mi libido i problem z pecherzem wczoraj byłem u neurologa J Mazura z centrum terapi sprawdził odruchy wszystko ok wysłuchał mnie i powiedział że raczej to nie sm oczywiście skierowanie dał na rezonans ale ja mam czarne myśli trochę to wszystko może nie spojnie napisałem ale nie jestem wstanie myśleć dodam że wzrok ok równowaga ok wcześniej nic mi się nie działo i teraz jeszcze doszło zmęczenie nóg opinie neurolog ma super nie wiem co myśleć. Wszyscy brna w tą tajlandie że tam coś złapałem
|
|
|
| opinia lekarza do ubezpieczenia |
|
Napisane przez: renata1026 - 11-11-2019, 21:21 - Forum: Wszystkie tematy, które nie pasują do innych działów
- Odpowiedzi (15)
|
 |
Hej,
Czy ktoś z Was posiada ubezpieczenie na życie i potrzebował zaświadczenia do ubezpieczalni- aby się odwołać ?
Aktualnie jestem w programie lekowym od 2 miesięcy choroba od czerwca br. jednak do ubezpieczenia dołączyłam po chorobie.
Dlatego moje pytanie, czy może mieliście taką sytuację iż prosiliście o przysługę swojego lekarza aby Wam wystawił zaświadczenie do ubezpieczalni o przebiegu choroby ?
Chcę złożyć dokumenty i może pomożecie mi, mieliście taką przypadłość ?
czy szkoda zachodu bo lekarz nie wystawi papierów ?
Dziękuję Wam jeśli coś napiszecie
Miłego wieczoru
Renia
|
|
|
|