| Użytkownicy online |
Aktualnie jest 108 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 105 Gość(i) Applebot, Bing, Google
|
| Ostatnie wątki |
Mój dzisiejszy nastroj
Forum: Porozmawiajmy - nie tylko o SM
Ostatni post: Akinom
Wczoraj, 09:39
» Odpowiedzi: 6 268
» Wyświetleń: 3 641 112
|
kuwra... chyba jestem mię...
Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
Ostatni post: Bartek
23-09-2026, 19:15
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 326
|
Biopsja piersi
Ostatni post: calour
23-09-2026, 12:26
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 46
|
Konferencja "SM. Wiem wię...
Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane
Ostatni post: Konga
20-09-2026, 20:53
» Wyświetleń: 82
|
Dobry wieczór
Forum: Przedstaw się
Ostatni post: Nadia
03-09-2026, 14:36
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 5 449
|
leczenie kesimpta
Ostatni post: Olaa
31-08-2026, 16:50
» Wyświetleń: 132
|
Witam ( z diagnozą wstępn...
Ostatni post: smarrito
30-08-2026, 20:25
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 10 453
|
O wyższości Świąt Wielkie...
Ostatni post: yasmina
29-08-2026, 18:51
» Odpowiedzi: 128
» Wyświetleń: 36 812
|
Książki
29-08-2026, 18:28
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 1 030
|
Co wam poprawia samopoczu...
Forum: Wszystkie tematy, które nie pasują do innych działów
27-08-2026, 20:30
» Odpowiedzi: 65
» Wyświetleń: 276 289
|
|
|
| Płatna ankieta SM - ogólnopolski projekt badawczy |
|
Napisane przez: IQVIA - 06-02-2019, 12:45 - Forum: Studenci, badania, prace licencjackie i magisterskie
- Brak odpowiedzi
|
 |
Szanowni Państwo,
(post za zgodą Administratora)
Firma IQVIA prowadzi obecnie ogólnopolski projekt na temat leczenia stwardnienia rozsianego wśród osób chorujących na stwardnienie rozsiane (postać rzutowo-remisyjna oraz pierwonie postępująca). Chcemy poznać opinie na temat dostępnych opcji leczenia stwardnienia rozsianego, doświadczeń związanych z chorobą, poziomu opieki w Polsce.
Nasz pracownik chciałby odbyć rozmowę w formie ankiety, która potrwałaby około 40-50 minut (w dogodnym dla zainteresowanych terminie, miejscu lub telefonicznie).
Za poświęcony czas dla uczestników rozmów przewidziane jest wynagrodzenie.
Badanie jest całkowicie anonimowe.
Na wszystkie pytania chętnie odpowiem w prywatnej wiadomości.
Aneta Sadowska
aneta.sadowska@iqvia.com
691 491 447
|
|
|
| Praca licencjacka |
|
Napisane przez: logo19 - 05-02-2019, 12:45 - Forum: Studenci, badania, prace licencjackie i magisterskie
- Odpowiedzi (2)
|
 |
Witam,
jestem studentką logopedii. Piszę pracę licencjacką poświęconą tematowi stwardnienia rozsianego. Musi ona zawierać m.in. część badawczą, czyli opis pacjenta. Przydarzyła mi się nieprzyjemna sytuacja, gdyż mój komputer, na którym znajdowały się wszystkie potrzebne mi informacje zepsuł się. Materiały są nie do odzyskania. Zwracam się z ogromną prośbą, czy ktoś z państwa chciałby opowiedzieć mi o swojej historii i zezwolić na wgląd do dokumentacji medycznej, i tym samym pozwolił na wykorzystanie tych informacji w mojej pracy?
|
|
|
| Udział w badaniu: stres i jakość życia Chorych na stwardnienie rozsiane |
|
Napisane przez: sebastiankr - 02-02-2019, 12:11 - Forum: Studenci, badania, prace licencjackie i magisterskie
- Odpowiedzi (7)
|
 |
Witam ponownie. Jestem psychologiem.
Prowadzę badania nad pozytywnymi i negatywnymi następstwami silnego stresu w wyniku traumatycznego doświadczenia, jakim jest choroba czy niepełnosprawność.
[pomiarstresu.pl]
Chciałbym sprawdzić, czy pewne cechy (charakteru lub temperamentu), a także sposoby radzenia sobie ze stresem (np. skupienie się na pracy, czy unikanie) są w stanie ograniczyć negatywne skutki stresu i wpłynąć na jakość życia osób chorych/niepełnosprawnych.
Mam do Was prośbę o uczestnictwo w badaniu. Nie zajmie dłużej niż 10-15 minut. Nie wymaga specjalistycznej wiedzy.
Badanie jest w pełni anonimowe i dobrowolne.
W podziękowaniu za udział mogę podesłać Twoje wyniki (szczegóły w badaniu).
Wnioski pozwolą mi na lepszą pracę terapeutyczną z osobami z chorymi/niepełnosprawnymi.
Serdecznie dziękuję i przekażcie dalej.
[pomiarstresu.pl]
|
|
|
| Programy lekowe w Poznaniu |
|
Napisane przez: Moris - 31-01-2019, 21:42 - Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
- Odpowiedzi (12)
|
 |
Czy ktoś się leczy i/albo orientuje jak wygląda sytuacja z programami lekowymi w Poznaniu w tej chwili? Jaki czas oczekiwania jest na włączenie do programu? Jaka jest wasza opinia na temat prowadzonych tam programów? Walczę z tym tematem już trochę w MSWiA i nie mogę się coś doczekać pomimo diagnozy... mam wrażenie, że lekarze tam są przesadnie ostrożni co do tego leczenia bo dużo opowiadają o skutkach ubocznych.
|
|
|
| Szukam bratniej duszy |
|
Napisane przez: askevold - 31-01-2019, 16:56 - Forum: Przedstaw się
- Odpowiedzi (20)
|
 |
Witam,
mam na imię Tomek i mam 42 lata, w grudniu 2017 roku zdiagnozowano u mnie SM, leczę się w centrum terapii SM w Katowicach, jestem w programie i przyjmuje Tecfiderę. Po diagnozie rodzina moja się rozpadła. Mieszkam w miejscowości Sosnowiec. Szukam bratniej duszy z Sosnowca lub okolic, także zmagającą się z SM.
Pozdrawiam Serdecznie
T.
|
|
|
| Karolina |
|
Napisane przez: Kaczucha - 28-01-2019, 09:56 - Forum: Przedstaw się
- Odpowiedzi (11)
|
 |
Witajcie!moja przygoda z SM wlasnie sie zaczyna...
Kilka dni temu trafilam do neurologa, ktory na podstawie objawow (tzn. Prądy wzdluz ciala przy schylaniu glowy, uczucie ucisku w roznych miejscach kregoslupa, mrowienie dloni) zalecil zrobic rezonans glowy i odcinka szyjnego. Nie zmartwilo mnie to, nie mialam pojecia co podejrzewa. Zalecenie bylo, zeby badanie wykonać z kontrastem czego nie zrobilam bo przeciez karmie piersia i nie ma opcji. Niestety rezonans wykazal zmiany deminilizacyjne w glowie i odcinku szyjnym. Gdy sie o tym dowiedzialam-swiat mi sie zawalil. Dzis mija tydzien od tej informacji, dzieciak jest odstawiony od piersi, dostalam steryd, ktory czesciowo zlagodzil objawy, choc nie do konca mam rozne dni ale niesamowicie sie ciesze, ze trafilam na to forum bo bardzo pomaga mi czytanie informacji na Wasz temat, Wasze dobre slowo, niedemonizowanie tej choroby. W czwartek mam sie polozyc do szpitala na dalsza diagnostyke, licze, ze pobyt tam pomoze mi sie bardziej oswoic z choroba, poznac ja i zaczac dzialac juz na pelnych obrotach. Na pewno bede tu zagladac, w tych lepszych i gorszych momentach tez Zycze wszystkim zdrowka i sil!ściskamwzdluz . Karolina
|
|
|
|