| Użytkownicy online |
Aktualnie jest 170 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 167 Gość(i) Applebot, Bing, Google
|
| Ostatnie wątki |
Mój dzisiejszy nastroj
Forum: Porozmawiajmy - nie tylko o SM
Ostatni post: Akinom
6 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 6 268
» Wyświetleń: 3 640 971
|
kuwra... chyba jestem mię...
Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
Ostatni post: Bartek
23-09-2026, 19:15
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 322
|
Biopsja piersi
Ostatni post: calour
23-09-2026, 12:26
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 46
|
Konferencja "SM. Wiem wię...
Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane
Ostatni post: Konga
20-09-2026, 20:53
» Wyświetleń: 81
|
Dobry wieczór
Forum: Przedstaw się
Ostatni post: Nadia
03-09-2026, 14:36
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 5 446
|
leczenie kesimpta
Ostatni post: Olaa
31-08-2026, 16:50
» Wyświetleń: 132
|
Witam ( z diagnozą wstępn...
Ostatni post: smarrito
30-08-2026, 20:25
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 10 451
|
O wyższości Świąt Wielkie...
Ostatni post: yasmina
29-08-2026, 18:51
» Odpowiedzi: 128
» Wyświetleń: 36 812
|
Książki
29-08-2026, 18:28
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 1 030
|
Co wam poprawia samopoczu...
Forum: Wszystkie tematy, które nie pasują do innych działów
27-08-2026, 20:30
» Odpowiedzi: 65
» Wyświetleń: 276 240
|
|
|
| Depresja |
|
Napisane przez: shazza - 28-06-2018, 19:00 - Forum: Inne objawy
- Odpowiedzi (50)
|
 |
Troche mi sie zawalił świat.Po diagnozie stracilem zdrowie prace i dziewczyne...Ciezko mi sie pozbierać bo SM piecze boli obezwładnia i pozbawia perspektyw...miewam chwile zwatpienia w sens męczarni bo bedzie tylko gorzej...
|
|
|
| Skutki brania D3? |
|
Napisane przez: shazza - 26-06-2018, 22:53 - Forum: Suplementy
- Odpowiedzi (23)
|
 |
Witam.Nurtuje mnie pytanie jak długo bierzecie drakonskie dawki D3 i czy zauwazyliscie jakieś pozytywne skutki.
Ja biorę od miesiaca.Nie wiem jaki miałem poziom w trakcie zachorowania ale teraz jest to 60.
Wiadomo wszystkim ze jest w Brazylii lekarz co leczy wysokimi dawkami D3.
Mam postac SMPP.Poki co nie zauważylem zmian.Biore 20000 j dziennie.A Wy jakie macie doswiadczenia?
|
|
|
| Co się stało że zachorowaliśmy? |
|
Napisane przez: shazza - 26-06-2018, 18:58 - Forum: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym?
- Odpowiedzi (84)
|
 |
Witam.W świetle badań nt słonca przebytych chorob czy przezytej traumy nurtuje mnie pytanie co zainicjowało u Was chorobę/podejrzenie/.Ja przeszedłem zarowno traume 3 lata temu jak i unikałem słonca i wszystkim się przejmowałem .....Jak u was było ze słońcem?Moja kobieta wiecznie smarowala mnie kremami UV.Poza tym praca przy malym dostępie do słonca.Moze to zdecydowało?....
|
|
|
| Pomocy |
|
Napisane przez: skalar_neonka - 24-06-2018, 09:06 - Forum: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym?
- Odpowiedzi (15)
|
 |
Dzień dobry.
Okolo dwa tygodnie zauważyłem u siebie problemy neurologiczne: najpierw przeczulica pleców i klatki piersiowej później doszły nogi. Trzeciego dnia nie mogłem spać w nocy bo dostałem skurczy wszystkich mięśni tak że rano nie mogłem się ruszyć. Następnie doszło parcie na pęcherz. Trafiłem na SOR skąd odesłano mnie do domu. Od tego czasu dziennie mam bolesne skurcze szczególnie nóg i rąk. Ledwo chodzę po scbodach. Trafiłem do neurologa, który wypsial mi pilne skierowanie do szpitala. Niestety w szpitalu nie mieli wolnych miejsc i przyjmną mnie dopiero w środę. Moje objawy jednak powoli ustępują. Boje się że to pierwszy rzut SM a do środy objawy się cofną i nic mi nie wykryją, a mógłbym już być leczony. Co robić i na co zwrócić uwagę lekarzom w szpitalu?
|
|
|
| Cześć wszystkim |
|
Napisane przez: Karcia86 - 21-06-2018, 18:42 - Forum: Przedstaw się
- Odpowiedzi (15)
|
 |
Wczoraj otrzymalam wyniki z rezonansu, drobne ogniska demielizacyjnew obu polkulach. Diagnoza wstepna SM, od razu mialam punkcje, ale z opinii lekarzy sa nikłe szanse, że to cos innego. Objawy jakie miałam to zawroty glowy, dretwienie konczyn, delikatnie slabsze widzenie na prawe oko. Po zakonczeniu leczenia sterydami mam wrocic do domu i czekac na wyniki z punkcji. Pozniej kontrolny rezonans za 3 miesiace. Spr ilosci zmian w mozgu. Pozniej ewentualnie diagnoza. Czy tak u Was też to wygladalo? Boje sie że potwierdzenie diagnozy przeciagnie sie w czasie i strace cenny czas, w ktorym juz moglabym podjac leczenie.Od wczoraj przeżywam koszmar. Tak po krotce rysuje sie moja histria.
|
|
|
|