Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Użytkownicy online
Aktualnie jest 127 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 125 Gość(i)
Bing, Google

Ostatnie wątki
Mój dzisiejszy nastroj
Forum: Porozmawiajmy - nie tylko o SM
Ostatni post: Akinom
Wczoraj, 09:39
» Odpowiedzi: 6 268
» Wyświetleń: 3 641 245
kuwra... chyba jestem mię...
Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
Ostatni post: Bartek
23-09-2026, 19:15
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 326
Biopsja piersi
Ostatni post: calour
23-09-2026, 12:26
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 47
Konferencja "SM. Wiem wię...
Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane
Ostatni post: Konga
20-09-2026, 20:53
» Wyświetleń: 83
Dobry wieczór
Forum: Przedstaw się
Ostatni post: Nadia
03-09-2026, 14:36
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 5 451
leczenie kesimpta
Ostatni post: Olaa
31-08-2026, 16:50
» Wyświetleń: 132
Witam ( z diagnozą wstępn...
Ostatni post: smarrito
30-08-2026, 20:25
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 10 453
O wyższości Świąt Wielkie...
Ostatni post: yasmina
29-08-2026, 18:51
» Odpowiedzi: 128
» Wyświetleń: 36 816
Książki
29-08-2026, 18:28
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 1 031
Co wam poprawia samopoczu...
Forum: Wszystkie tematy, które nie pasują do innych działów
27-08-2026, 20:30
» Odpowiedzi: 65
» Wyświetleń: 276 349

Minuta dla SM - akcja Fundacji Stwardnienie rozsiane.info
Napisane przez: Joanna - 11-10-2019, 09:39 - Forum: StwardnienieRozsiane.info - Odpowiedzi (10)

Kochani, już dzisiaj rusza ogolnopolska akcja Naszej Fundacji,  Minuta dla SM, wystarczy zrobic zdjecie z czymś pomarańczowym,  nie ma znaczenia co to będzie, kreatywność miłe widziana Uśmiech

Dopisac : #SMicoztego, #minutadlaSM, 
udostepnic i wyslac na adres Naszej fundacji : fundacja@stwardnienierozsiane.info.

Zdjęcia znajdą się na pocztówce,ktora zostanie zaprezentowana podczas ogolnopolskiej Konferencji SM - i co z tego w Gdansku 9-10 maja w Europejskie Centrum Solidarnosci i European Solidarity Centre. 

ZachęcamyUśmiech 

Poniżej w linku znajdziecie szczegóły akcji. 

https://esopot.pl/pl/11_wiadomosci/3041_...kiego.html

Wydrukuj tę wiadomość

Duży uśmiech Metoda PNF
Napisane przez: adetka - 09-10-2019, 18:38 - Forum: Studenci, badania, prace licencjackie i magisterskie - Odpowiedzi (4)

Witam wszystkich grupowiczów :-) 
Mam na imię Ada, jestem studentką V roku studiów magisterskich na kierunku Fizjoterapia, obecnie pracuje w  Szpitalu Uzdrowiskowym, mam ukończony kurs z metody PNF. Z racji tego iż ciekawi mnie ten temat i na co dzień wykorzystuję tę metodę w pracy jestem ciekawa czy ktoś z Państwa ćwiczył tą metodą i jakie są Wasze spostrzeżenia :-). Przymierzam się do pisania pracy na ten temat.  Za wszelkie wypowiedzi z góry dziękuję oraz zapraszam do dyskusji, oczywiście chętnie odpowiem na wzszelkie pytania a także wypowiem się od siebie :-) z drugiej strony. W razie czego jestem również do dyspozycji na priv. 

Pozdrawiam

Wydrukuj tę wiadomość

Okulary progresywne
Napisane przez: Małgosia - 08-10-2019, 11:46 - Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane - Odpowiedzi (7)

Czy ktoś z Was orientuje się, czy przy SM można nosić progresy. Okulistka, stwierdziła, że mięśnie oka mogą sobie nie poradzić...
Nie wiem czy mogę jej zaufać.

Wydrukuj tę wiadomość

Szklanka w połowie pełna.
Napisane przez: Pawel - 07-10-2019, 17:49 - Forum: Moja historia czyli jak było i jak jest - Odpowiedzi (5)

Witam wszystkich ponownie.
Zastanawiam się czy może ktoś z was umie dostrzec pozytywne rzeczy które się wydarzyły od momentu zdiagnozowania choroby bo zdrowym to akurat nie byłem musiało się tylko coś zakumulować, żeby to wyszło.
Dobrze, ale ma być o pozytywach.
Mnie się udało z całą pewnością zaprzestać obgryzania paznokci, a był to paskudny nałóg.
Zapisałem się na to forum co uznaje za duży plus coś mnie wtedy skłoniło może to był Twój post lub Twój wątek.
Jestem bardziej emocjonalny to jest kwestia choroby lecz ja staram się zalewać pozytywnym emocjami wtedy negatywne emocje mają słabszy wydźwięk.
Staram się bardzie żyć chociaż to wychodzi mi z różnym skutkiem.
Poznałem lub powinienem chyba bardziej napisać poznaję przyjaciół i nie takich fac...k idących w tysiącach, może mnie wystarczy jeden ale konkretny.
Pewnie zapomniałem o większości sprawach tak to jest jak się pisze na kolanie, ale jak macie podobne przemyślenia piszcie.

Wydrukuj tę wiadomość

Zdjęcie Mavenclad
Napisane przez: Marysia01 - 07-10-2019, 16:18 - Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach - Odpowiedzi (21)

Czy ktos stosowal lek Mavenclad Ja niedlugo zaczne I ciekawa jestem jak inni toleruja ten lek bo opinie sa rozne Jest to w koncu mala chemioterapia

Wydrukuj tę wiadomość

Depilacja laserowa
Napisane przez: Obcykane - 07-10-2019, 10:12 - Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane - Odpowiedzi (16)

Cześć
Chciałam sobie kupić depilator laserowy (edit: IPL nie laserowy, Philips Lumea) ale przeczytałam, że nie powinno się tego używać przy SM.. czy ktoś z Was może pytał o to lekarzy i mógłby mi coś więcej powiedzieć?

Wydrukuj tę wiadomość

Studentka pielęgniarstwa
Napisane przez: Kcwynar - 06-10-2019, 22:26 - Forum: Studenci, badania, prace licencjackie i magisterskie - Odpowiedzi (6)

Jestem studentką 3 roku pielęgniarstwa i chciałabym pisać pracę licencjacką na temat SM - studium przypadku. Czy ktoś z Państwa chciałby podzielić się historią  swojej choroby,  swojego życia z SM oczywiście z zachowaniem pełnej anonimowości.  Pozdrawiam serdecznie i proszę o kontakt.

Wydrukuj tę wiadomość

Rolletic/Rollmasaż i inne zabiegi
Napisane przez: Nef - 06-10-2019, 22:21 - Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane - Odpowiedzi (3)

Witam wszystkich, chciałam wybrać się na zabieg rolletic, ale w przeciwskazaniach jest wpisane stwardnienie rozsiane i zwątpiłam. Ogólnie w większości zabiegów kosmetycznych SM jest jako przeciwskazanie i nie wiem. Neurolog kiedyś mówiła mi, że ona nic np. o kawitacji nie wie i wg niej mogę.
Jakie są Wasze opinie?

Wydrukuj tę wiadomość

kolonoskopia
Napisane przez: basiapolk@wp.pl - 06-10-2019, 13:14 - Forum: Porozmawiajmy - nie tylko o SM - Odpowiedzi (10)

Cześć macie doświadczenie z kolonoskopią?Jak przejść przez picie tego płynu -nie da się tego pić jak dla mnie.

Wydrukuj tę wiadomość

Informacja Trójmiasto i Wrocław - poszukujemy wolontariuszy
Napisane przez: Monika - 06-10-2019, 11:32 - Forum: StwardnienieRozsiane.info - Odpowiedzi (6)

W związku z kilkoma nowymi projektami Fundacji - poszukujemy dodatkowych wolontariuszy. Szczególnie zależy nam na osobach z Trójmiasta i Wrocławia. Jeśli ktoś z Was chciałby włączyć się w nasze działania, piszcie proszę do mnie na priv.

Wydrukuj tę wiadomość