Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Użytkownicy online
Aktualnie jest 163 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 161 Gość(i)
Bing, Google

Ostatnie wątki
Mój dzisiejszy nastroj
Forum: Porozmawiajmy - nie tylko o SM
Ostatni post: Konga
11 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 6 266
» Wyświetleń: 3 640 699
kuwra... chyba jestem mię...
Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach
Ostatni post: Bartek
23-09-2026, 19:15
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 319
Biopsja piersi
Ostatni post: calour
23-09-2026, 12:26
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 45
Konferencja "SM. Wiem wię...
Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane
Ostatni post: Konga
20-09-2026, 20:53
» Wyświetleń: 79
Dobry wieczór
Forum: Przedstaw się
Ostatni post: Nadia
03-09-2026, 14:36
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 5 442
leczenie kesimpta
Ostatni post: Olaa
31-08-2026, 16:50
» Wyświetleń: 132
Witam ( z diagnozą wstępn...
Ostatni post: smarrito
30-08-2026, 20:25
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 10 451
O wyższości Świąt Wielkie...
Ostatni post: yasmina
29-08-2026, 18:51
» Odpowiedzi: 128
» Wyświetleń: 36 807
Książki
29-08-2026, 18:28
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 1 030
Co wam poprawia samopoczu...
Forum: Wszystkie tematy, które nie pasują do innych działów
27-08-2026, 20:30
» Odpowiedzi: 65
» Wyświetleń: 276 149

Praca licencjacka
Napisane przez: Gentleman - 08-10-2017, 00:14 - Forum: Studenci, badania, prace licencjackie i magisterskie - Brak odpowiedzi

Dobry wieczór,
jestem studentem pielęgniarstwa i stoję przed trudnym wyborem tematu pracy dyplomowej. Trafiłem na Wasze forum i zacząłem czytać Wasze historie, które ogromnie mnie poruszyły i jednocześnie zafascynowały  a raczej Wy... wasza siła i walka z chorobą. Dlatego chciałbym prosić o przysługę, ponieważ potrzebuje tzw. studium przypadku o który będzie opierać się moja praca. Jeżeli jest tu na forum osoba która chciałaby mi pomóc i opowiedzieć swoją historię związana z chorobą która mógłbym wykorzystać w pracy bardzo będę wdzięczny. Oczywiście wszystko anonimowo, bez danych osobowych i bez udostępniania wyników mojej pracy. Chciałbym pogłębić swoją wiedzę na temat ten choroby i wierze w to że mi w tym pomożecie. Mogę udostępnić swój indeks jeżeli ktoś miałby jakieś wątpliwości.
Życzę dużo zdrowia i pogody ducha! 
Pozdrawiam.

Wydrukuj tę wiadomość

Ocrelizumab - informacje
Napisane przez: Karmeloova - 07-10-2017, 23:58 - Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach - Odpowiedzi (8)

Witajcie!  Oczko  Może znajdzie się ktoś kto rozpoczął / leczy się lekiem o nazwie Ocrelizumab?  Lek jeszcze nie jest refundowany na NFZ i trzeba dostać się do programu żeby mieć możliwość leczenia. Ja dostałam taką propozycje i chciałam się dowiedzieć jak przebiega leczenie tym lekiem? Jak wyglądają badania kontrolne? Czy często są robione? Gdzie trzeba jeździć na badania ? Jak działa lek? Jak się po nim czujecie ? Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję, ponieważ ciężko znaleźć więcej informacji o leku  Zawstydzony  pozdrawiam Was cieplutko  Uśmiech Oczko

Wydrukuj tę wiadomość

Afty
Napisane przez: Marta_L - 06-10-2017, 17:01 - Forum: Inne objawy - Odpowiedzi (2)

Czy podczas przeziębienia, osłabienia wyskakują wam afty? Ostatnio byłam przeziebiona i od kilku dni meczy mnie afta, na szczęście już jest lepiej i powoli znika. Ale przez ostatnie dni zjedzenie czegokolwiek to był wielki ból.

Wydrukuj tę wiadomość

cudowny uzdrawiacz czy trucizna?
Napisane przez: beali1980 - 05-10-2017, 22:54 - Forum: Suplementy - Odpowiedzi (4)

witam,dziś mój nowy lekarz zasugerował mi,aby włączyć do leczenia DMSO,galaktozę,oraz TFX.Poczytalam trochę informacji o tych,,lekach"i mam mieszane uczucia.
DMSO niby cudowny lek praktycznie na wszystko,a w niektórych krajach wycofany,iż jest trucizną...Galaktoza-tu już wogóle temat,aby wyeliminować z diety.Jak to wogóle jest?Przyznaję,że już mam mętlik w głowie i boję się tego próbować.Czy ktoś to próbował?Choć z drugiej strony,jezeli to proponuje lekarz to chyba działa i pomaga.nie chciałabym sobie bardziej zaszkodzić,bo już jest ze mną źle.Co o tym myślicie?

Wydrukuj tę wiadomość

badanie neurologiczne
Napisane przez: terkik - 03-10-2017, 20:34 - Forum: Badania diagnostyczne - Odpowiedzi (19)

Cześć Uśmiech 
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak jest z tym badaniem neurologicznym gdzie neurolog stuka młoteczkiem w kolana.
Jak pytam czy wszystko dobrze to nigdy nie dostaję odpowiedzi czyli myślę ,że żle wychodzi to badanie.
Znacie się na tym kiedy wychodzi dobrze a kiedy żle?Jaki jest  odruch jak jest dobrze a jaki jak jest żle?

Wydrukuj tę wiadomość

Egzotyczne podróże a SM
Napisane przez: Miriam - 01-10-2017, 23:17 - Forum: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane - Odpowiedzi (8)

Czy ktoś z Was podróżował ze swoim nieodłącznym towarzyszem - SM - do rejonów  tropikalnych? Co na to lekarze? Co w sprawie szczepień ochronnych? Ubezpieczenie?

Wydrukuj tę wiadomość

punkcja lędźwiowa w narkozie
Napisane przez: Agata.g - 01-10-2017, 10:33 - Forum: Badania diagnostyczne - Odpowiedzi (31)

Dzień dobry, mój brat podejrzewa u siebie SM, jednak boi się podejść do punkcji bez narkozy. Próbowaliśmy dzwonić na infolinię medyczną by umówić się na zabieg w ogólnym, ale odmówiono nam. Czy ktoś wie w jaki sposób lub gdzie można próbować dzwonić? Bardzo proszę o pomoc.

Wydrukuj tę wiadomość

buraczki
Napisane przez: mufa - 29-09-2017, 09:26 - Forum: Dieta - Odpowiedzi (14)

Postanowiłam poprawić wyniki i popijam zakwas buraczany

Wydrukuj tę wiadomość

Oczko Lekarz prowadzący
Napisane przez: Chmurka - 28-09-2017, 22:37 - Forum: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach - Odpowiedzi (15)

Mam pytanie, czy wszyscy macie jakiegoś swojego neurologa oprócz lekarza z programu lekowego?

Wydrukuj tę wiadomość

Sposoby na dołki ;)
Napisane przez: Joanna - 28-09-2017, 19:21 - Forum: Porozmawiajmy - nie tylko o SM - Odpowiedzi (10)

Jakie macie sposoby na poprawienie sobie humoru? 

Ja jak mam dola lub po prostu mam jakiś podły dzień lubie poczytać sobie różne śmieszne kawaly lub oglądać filmy, najlepiej komedie bądź spędzać czas ze znajomymi, niekoniecznie przy Coli Oczko

Wydrukuj tę wiadomość